Pénzköltés

Most, hogy korlátozottan áll rendelkezésemre, nekiálltam pénzt költeni. Szerintem is furcsa vagyok, de hát mit lehessen tenni... Szerencsére a téli felkészülés egyik elemét, a fekete táskát már be is szereztem, bár nem valószínű, hogy egy október-áprilisi időszaknál többet kibír, már ha az árából indulok ki, ami 2250 Ft volt. Viszont közben rájöttem, hogy kénytelen leszek a cipőn, a csizmán és a kabáton kívül egyéb ruhákat is venni, mondjuk két-három nadrágot meg négy-öt felsőt, mert elérkezett az ősz, ezzel együtt a "nincs egy rongyom se, amit felvegyek" szezonja. (A másik ilyen szezon májusban szokott jönni, tök jó. Közben nem férek el a szekrényben, annyira tele van ruhával.)

A költekezés keretében vettem egy jegyet a Fővárosi Nagycirkusz új előadásának premierjére, mert nagyon komolyan veszem azt a magamnak tett ígéretemet, hogy mindegyik előadásukat megnézem legalább egyszer. Aztán tegnap a kávézó üresjárataiban könyveket nézegettem a neten, aminek sosincs jó vége. Most például így jártam:

Lee Miller: Roanoke - Solving the Mystery of the Lost Colony (Az egyik első telepes közösség története: megérkeztek Amerikába, aztán egyikük visszament Európába, és mire egy év múlva visszatért, hűlt helyét találta a többieknek. Soha nem derült ki, hová tűntek, mi lett velük. Ennek próbál utánajárni az író. Évek óta nézegetem a BookDepositoryn meg az Amazonon, de sosem vettem meg eddig, mert mindig 3000 Ft körül jön ki az ára. Mostanra beláttam, hogy nem is lesz olcsóbb soha, ráadásul kell egy molyos kihívásra februárban, úgyhogy nem halogattam tovább a vásárlást.)

Neil Gaiman: Anansi Boys (Nem tudom, tekinthető-e az American Gods folytatásának, de itt is szerepelnek istenek, meg hát Gaiman írta, ráadásul Eszti is többször javasolta már elolvasásra, úgyhogy épp ideje volt beszerezni.)

Daniel Glattauer: Der Weihnachtshund (Avagy a karácsonyi kutya. Romantikus történet, karácsonyi is, kutyás is, német is, nem tudtam kellően megindokolni magamnak, miért ne ez legyen az idei karácsony egyik hangulatba hozó olvasmánya. Lehet, hogy még beszerzem majd Agatha Christie karácsonyi Poirot-történeteit is, de ahhoz aztán igazán nem volt képem ennyi könyv után, amit tegnap összevásároltam. Különben is, van azért már elég szép karácsonyi könyvkészletem, van miből válogatni így is.)

Varga-Móricz Ida: Heten voltunk (A Molyon tegnap címlapra került belőle egy nagyon helyes idézet, én meg azonnal utánanéztem, hol és mennyiért lehet beszerezni a könyvet, majd azon nyomban le is csaptam rá.)


Csak azzal tudom vigasztalni magam, hogy egész nyáron nem vettem könyvet, miközben kb. egy éve még a heti kettő volt az átlagom, igaz, azok átlagosan 500 Ft-ba kerültek, ezek a mostaniak meg nagyon nem, kivéve az utolsót, ami antikvár darab, és 700 Ft-ért hajigálták utánam.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai