Összegzés Angliáról

Nagyon jól éreztem ott magam, megszerettem Londont és Dovert is. Az időjárás elég fura, de talán augusztusban nem éri minden nap eső az embert, és akkor láthatunk egy kis napsütést is.

Az emberek kedvesek, segítőkészek, egyáltalán nem olyan karót nyeltek, mint a sztereotípia alapján gondolják sokan. Egyetlen helyen sem volt semmi "Good afternoon" meg "Good evening", csak "Hello", "Hi" meg "Hiya", ami szerintem sokat elárul róluk.

Az utcáikat és a tömegközlekedési eszközeiket tisztán tartják. Igaz, az utazás költsége igen magas, de hozzá kell tenni, hogy az ő fizetéseikhez képest nincs olyan drága, mint a budapesti közlekedés a mi fizetéseinkhez képest. Érdemes Oyster Carddal utazgatni, sokkal jobban megéri, mint a napijegy, és ha az ember fel akarja fedezni a várost, közben be szeretne menni helyekre, nagyon megéri London Passt vásárolni, már amennyiben az érintett látványosságok listája egybeesik az általunk megtekinteni kívántak listájával.

Nagyon jó szuvenírboltjaik vannak. Nem olyanok, mint Horvátországban, hogy ronda, fröccsöntött kínai borzadályokat kínálnak drágán, hanem olyanok, hogy Nagy-Britanniával és Londonnal kapcsolatos, ötletes és kevésbé ötletes apróságokat lehet vásárolni egész olcsón, illetve vannak persze nagyobb ajándékok is elég drágán. Mindenki megtalálja a magának valót, azt hiszem.

Összességében nagyon érdemes volt elmenni, örülök, hogy láttunk nagyvárost és tengerparti kisvárost is. Biztos, hogy vissza kell még menni, hiszen nagyon sok minden kimaradt, amit mindenképpen látni kell, még ha nagyon sok mindenre sor került is.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai