London, kitekintés: a hostel

A második nap előtt még néhány szó a hostelről. Nehezményeztem, hogy a neten hirdetett ingyen net és ingyen reggeli helyett óránként egy fontos net és alkalmanként másfél fontos reggeli volt a valóság. Az más kérdés, hogy a net néha nem kapcsolódott ki, amikor elérte valaki az időkeretet, ezért ingyen is neteztünk egyszer, és hogy a kijelentkezésnél a kutya sem kérdezte, ettünk-e a konyhában minden reggel elérhető reggeliből. Sebaj, minden nap gondoskodtunk magunknak reggeliről másnapra, úgyhogy éhesek sosem voltunk.

Nehezményeztem azt is, hogy pont a konyhában nem volt meleg víz, így hideg vízzel lehetett elmosogatni az edényeket és az evőeszközöket. Szerintem ez undi, akkor is, ha a hideg víz mellé volt mosogatószer és szivacs. Csak egyszer ettem ottani kanállal, de utána egész nap azt éreztem, hogy készül már a herpesz a számban, pedig sosem volt még herpeszem (és most sem lett), viszont kicsit hipochonder vagyok valószínűleg. Másnak nem volt gondja ezzel a rendszerrel, szóval tényleg csak én vagyok finnyás, de úgy éreztem, ami undorít, azt nem kell erőltetni, mert aztán már ettől lesz bajom.

Röviddel az utazás előtt olvastam egy vicces listát, hogy mittoménmárhány jel, amiből tudod, hogy nemsokára harmincéves leszel. (Én, 30, aztarohadt!!!) Az egyik pont az volt, hogy inkább fizetsz többet a szállásért, de nem alszol hostelben. Nos, az első napon abszolút ezt éreztem. Az volt a benyomásom az egész hostellel kapcsolatban, hogy koszos, és én nem szeretem a koszt. Nem vagyok tisztaságmániás sem, sajnos, de a koszt nehezen viselem. Ezen kívül az egész hostelre négy fürdőszoba volt, ezért csodaszámba ment, ha nem kellett várni a fürdésre/mosakodásra, és első nap még ez is nehéz volt nekem, mert elkényelmesedtem a horvátországi kempingezések óta, és akkor szeretek fürdeni meg mosakodni, amikor olyanom van. Arról nem is beszélve, hogy az ágyon olyan matrac volt, hogy a rugók majd kidöfték az ember oldalát.

Ezeket a nyűgöket az első nap után kihevertem, belerázódtam a hostelezésbe, és utána már tetszett is. Sajnos a közös nappaliban nagyon keveset voltunk, mert reggel még nem sokan voltak ébren, este viszont túl fáradtak voltunk a közösségi élethez, na meg a nappali is igen koszos és rozoga volt.

Összességében tetszett, de legközelebb lehet, hogy a belvároshoz közelebb eső helyet választok, mert a metrózással a harmadik napra telítődtem, egyszerűen kezdtem úgy érezni, hogy inkább sétálok, csak metrózni ne kelljen többet, de napi 13 óra séta után igazából nem gondoltam ezt komolyan. Biztos, hogy csak fáradt voltam, és azért voltak ezek a nyafogások bennem, mert a metró nagyon gyors, nagyon pontos, nagyon tiszta, és mindig mindenről informálnak, még arról is, ha megállunk az alagútban, mert pirosat kaptunk. A hostel meg azért hostel, mert kicsit koszos, kicsit kényelmetlen, viszont nagyon olcsó. És nagyon jóképű fiúk lakják* :)

*Zágrábban, ahol megszerettem a hostelezés intézményét, jóképű fiúk nem voltak, viszont tisztaság igen. Igaz, a kényelmetlenség azért ott is jelen volt, de azért nagyon jó volt ott nekem. Meg itt a Globe Trott Innsben is.

Megjegyzések

  1. én még nem hallottam tiszta londoni szállásról. :(
    egyet a saját szememmel láttam (amit meséltem, cirka százezer forintért pár éjszakára a barátaimnak), egy apró koszos lyuk volt, az ablakon lévő koszréteg miatt azt hittem, sötétítve van... ezer éves padlószőnyeg, meghatározhatatlan színnel.

    a másikat csak mesélték, valahol a Hyde park mellett, apró és csótányokkal teli, szintén nem olcsó áron.

    szerintem nem az a város, ahol ilyesmire nagyon adnak a szállás tulajok, mert így is mindenhol teltház van.. biztos vannak kulturáltak is, de az meg megfizethetetlen egyszerű halandóként :(

    VálaszTörlés
  2. Ezt nem hallottam eddig, de lehet, hogy van benne valami, végül is csak júniusban 3 millió turistájuk volt, nyilván senki nem fordul vissza azért, mert nem tiszta a szállás. Igyekeztem úgy választani a hostelek közül, hogy alaposan végignéztem a hostelworld.com oldalon a véleményeket. Amelyikről egynél több ember írta, hogy bogarak/csótányok vannak, az kiesett, mert úgy éreztem, egy kis koszt még kibírok, de hogy csótányokat kerülgessek, arról szó sem lehet. Igazából tényleg nem lehet egy szavam sem, 3-5 ezer Ft/éj áron szálltunk meg, az még itthon is igen jónak számít, nemhogy Londonban. Csak bele kell rázódni :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai