Gru 2

Ritka az a film, aminek a második része nagyobbat szól, mint az első. Ez sem az a történet, de azért egészen jó lett.


Gru jó útra tért, nem akarja már ellopni a holdat, sőt semmit sem akar ellopni: tisztes családapa lett belőle, és csak a kislányainak meg a vállalkozásának él. Egészen addig, amíg fel nem tűnik a színen egy ügynök, Lucy, aki a segítségét kéri egy különösen szégyentelen gonosz kézre kerítéséhez. Indul a kaland: veszély, izgalom, szerelmi szál, minden, ami kell. Jó mese ez, nincs vele nagyobb baj, csak nem ér fel az első részhez. Azért a poénokat szerettem, bár az utolsó jelenet, a buli vizuális humora konkrétan fájt. A leghelyesebb szereplő még mindig Agnes, mondom én, hogy nekem is kell egy ilyen kislány.



A minyonok* meg verhetetlenek. Nem tudom, kinek jutottak eszébe ezek a sárga idióták, de valami fergeteges szinte minden jelenetük. Az eddigi két rész alapján írt is valaki egy gifekkel illusztrált listát arról, miért lenne jó, ha a minyonok léteznének. Persze készül már a harmadik rész, igaz, az nem a Gru 3 lesz, hanem a minyonok előzménytörténete, amin elsőre fogtam a fejem, de amikor elolvastam a tervezett cselekményt, már láttam, hogy sajnos azt is meg fogom nézni. Meg a Gru 3. részét is, ha lesz neki, és a bevételi adatok alapján lesz, persze, miért ne lenne.

Összességében 7 pontot kap a 10-ből: egyszer meg lehet nézni, vagy üsse kő, akár kétszer is, de az első rész azért sokkal szebb és jobb.


*Én szeretem, hogy minyonok lettek magyarul. Az angol minion szó jelentése talpnyaló, és az amerikai angolban tényleg úgy is ejtik, mint magyarul a sütit, a mignont. De így, hogy még minyonnak is írják, tökéletes az összhatás. Ha lennének minyonok, nekem is kéne egy. Azt még nem találtam ki, melyik, de amennyire utálok porszívózni, biztos a házvezetőnő :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai