Napi öröm

Találkoztam ma Livivel, beülős napot tartottunk. Ő salátát evett, teát ivott, én melegszendvicset ettem, kakaót ittam. Jó nagyot beszélgettünk, aztán elmentünk fagyizni, majd könyvesboltba és képeslapboltba. A könyvesboltban régi, nagy vágyam teljesült. Nézzétek csak:

A hercegnő és a kobold

Hogy én hányszor láttam ezt a mesét gyerekkoromban, és mennyire szeretem, és mennyire meg fogom nézni megint! Amióta rájöttem, hogy egy könyv alapján készült, azóta vágyom a könyvre, ez években mérhető, és most csak úgy ott volt a polcon a könyv, és 1500 forintért, pedig keményfedeles, és csodaszép, és az eredeti, 1872-es kiadás illusztrációi vannak benne, és jaj... *sóhaj*

Az egyik dal a filmből


Megjegyzések

  1. Jó kis mese ez. Ha nem láttam 50-szer, akkor egyszer sem. Nem is tudtam, hogy könyv alapján készült.

    VálaszTörlés
  2. Én a Moly révén jöttem rá, hogy ez eredetileg könyv volt. Magyarra is lefordították: http://moly.hu/konyvek/george-macdonald-a-kiralykisasszony-es-a-mano, mondjuk nekem már örökre A hercegnő és a kobold marad a mese miatt. A Youtube-on fent van az egész film nyolc részletben, úgyhogy az lesz, hogy valamikor elolvasom a könyvet, aztán rögtön megnézem a mesét. Alig várom :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai