Bence 5

Október 15-én már ötéves volt ez a nagyfiú, ami már pontosan egy fél évtized. Mi 14-én ünnepeltük meg a nagy eseményt, mert az esett vasárnapra, és úgy gondoltuk, ötéves esetében talán nem túl nagy vakmerőség előre inni a medve bőrére.

Anyuékkal mentem le hozzájuk, Tomi dolgozott, így ő kimaradt a mulatozásból. Ebédre volt görög gyümölcsleves és lecsós szelet (ez utóbbiból a lecsót az ünnepelt rendelte, apu meg kicsit továbbgondolta, hogy mégse lecsó legyen az ünnepi ebéd), mindkettő nagyon jól sikerült. A tortát én vittem, sütés nélküli túrótorta volt. Nem nézett ki túl profin, és talán kicsit citromosabb lett a kelleténél, de összességében azért finom volt.

Túrótorta. Hát, szép éppen nem lett. A hullámzó Balatont idézte fel bennem :) Vagy talán egy gleccsert?


Ebéd után következett az ajándékbontás. Sok mindenen megmutatkozott, hogy ez a fiú bizony nagyfiú már: minden ajándékot azonnal kipróbált, még a mesekönyvből is meghallgatott néhány mesét. Ez utóbbi tevékenységbe Matyi is bekapcsolódott, és ő is nagyon lelkesen figyelt, igaz, ő egy idő után belealudt a mesehallgatásba :)


Ajándékot bont

Örül

Az öccsét is bevonja

Pókember-mánia (ennek köszönhetően láttam a Pókember-filmek közül az elsőnek kb. a háromnegyedét. Kész horror. Majdnem lefordultam a székről, mikor a pók megcsípte szegény Tobey-t.)

Közös mesélés - gyerekkoromban "hasalás" néven futott



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai