Edzők és hozzáállás (step aerobic)

Első edző (nő)


- Van olyan, aki most először van órán? Jó, ez az átlagnál kicsit gyorsabb óra lesz, de gyorsan bele fogsz jönni, nem baj, ha nem tudod követni a koreográfiát, csak lépkedj valamit, az a fontos, hogy ne állj meg.
(Aztán a tükörből nézi a csoportot, és ha valakinél valami nagy gázt lát, odamegy és elmagyarázza, mit kéne máshogy csinálni.)

Második edző (nő)

Az óra nagyobb részében magát nézegeti a tükörben különböző pózokban, nem sokat kommunikál a csoporttal, és nem nagyon foglalkoztatja, ki hogyan bénázik.

Harmadik edző (férfi)


Felméri, hány új ember van a csoportban, majd levezényli az órát úgy, ahogy mindig is szokta, nem könnyített a koreográfia. Viszont végig szemben áll a csoporttal, különösen az újakat figyeli, és mikor egyikük teljesen elveszíti a fonalat, a következő stratégiát választja. Lelépi a csoportnak vagy hatszor-nyolcszor a koreográfia új szakaszát (mondjuk 8-16 ütemnyi mozdulatot), aztán mondja, hogy ezt csináljuk meg X alkalommal, majd fog egy step padot, leteszi a csoportot követni nem tudó lány mellé, és még vagy tízszer lelépi vele a lelépnivalót, szépen, lassan, közben magyaráz. Amikor úgy látja, hogy a lánynak már nagyjából megy, akkor visszatér a terem elejében lévő saját padjához, lelépi a csoportnak vagy hatszor-nyolcszor a koreográfia új szakaszát, aztán visszatér a lányhoz, és vele külön foglalkozik, da capo al fine, óra végéig.

Negyedik edző (nő)

Figyeli ugyan a csoportot, de nem nagyon hatja meg, hogy vannak nem túl ügyes újak. (Akik egyébként nem jól választottak óratípust, rosszul is lesznek mind egy szálig.) Amikor az egyik nő az összeesés határán még mindig próbálja megérteni, merre kell ugrálni és hogyan, akkor odaáll mellé, lelépi neki kétszer az adott lépést, majd mikor továbbra sem megy a nőnek, akkor vigyorogva visszaáll a helyére, és minden megy tovább, mintha mi sem történt volna.

Ötödik edző (férfi)

- Van olyan, aki most először van órán? Aha, a hatból egy ember. Hát, akkor ma nem lesz nagy koreográfia.
(És tényleg: nem túl változatos, sok ismétlés van benne egy mozdulatból.)



Azt hiszem, kitalálható, hogy a harmadik edző a kedvencem, az első meg a második kedvencem. Szerintem ők csinálják legjobban, és a második meg a negyedik megoldás tetszik a legkevésbé. Ebben az új teremben a harmadikhoz és az ötödikhez van szerencsém járni, hát, remélem, ötödiknél ritkán lesznek újak.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai