Alison Arngrim: Confessions of a Prairie Bitch - How I Survived Nellie Oleson and Learned to Love Being Hated



Ez az egyik könyv, amit a névnapomra kapott kuponból vettem e-book formában. Márciusban került rá sor.

Alison Arngrim kanadai színészek gyermeke, és gyerekkorának meghatározó élménye, hogy hét évig Nellie Oleson megszemélyesítője volt A farm, ahol élünk című sorozatban. Ennek megfelelően a könyve legnagyobb részben erről az időszakról szól, de nem ám akárhogy: rengeteg kulisszatitkot és humoros adalékot árul el. Kiderül, hogy a legjobb barátnője a Laurát játszó Melissa Gilbert, így még viccesebbek a verekedős jeleneteik. Azt is elárulja, hogy a Maryt játszó Melissa Sue Anderson mennyire hideg, távolságtartó volt már gyereknek is. Úgy egyáltalán: szinte minden színészről mesél valami érdekeset. Nagyon jó humorral ír, végig fenn tudja tartani az érdeklődést. Nem véletlen, hogy stand-upos lett belőle 19 éves korára, amely minőségében azóta is rendszeresen szerepel.

Elég megrázó részek is vannak a könyvben. Elárulja, hogy 6 éves korától 9 éves koráig hetente többször megerőszakolta a nála hat évvel idősebb bátyja. Ennek következtében részt vesz egy olyan alapítvány munkájában, amelyik a családon belüli erőszak ellen küzd, kéri is, hogy aki teheti, támogassa ezt az alapítványt. Szóvivője egy másik szervezetnek is, amelyik az AIDS-betegekért dolgozik. Ide úgy került, hogy a Melissa melletti másik legjobb barátja, aki a sorozatban a férjét játszotta, AIDS-ben halt meg 32 évesen.

Az utolsó fejezet a legszomorúbb, itt veszi sorra, mennyi számára fontos ember halt meg a sorozat vége óta. A legvége viszont felemelő: burkoltan üzen a Maryt alakító színésznőnek, hogy vegye fel vele a kapcsolatot, mert szerinte hasonló traumát éltek át mindketten, és úgy érzi, tudna segíteni a feldolgozásban. Ez nagyon szép gesztus, olyan emberi.

A könyv öt csillagos, minden Farm-rajongónak ajánlom, az írónőt pedig elfogadnám barátnőnek. (Na nem a meglévők helyett :) )


(Ez egy interjú a könyv megjelenésének alkalmából. Érdemes megnézni, talán fél óra, 40 perc lehet, és sok mindent elárul a könyvről.)

Megjegyzések

  1. Hol lehet itthon ezt a könyvet megvenni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Én az Amazonon vettem meg a Kindle-kiadást, és úgy látom, otthon nem lehet boltban megvenni a könyvet. Viszont a bookdepository.com árulja. Nagyon megbízhatóak, számtalan könyvet rendeltem már tőlük, még sosem hagytak el egyet sem, és ingyenes a szállítás. Kb. két hét alatt ér Magyarországra egy könyv. Itt a link: http://www.bookdepository.com/Confessions-Prairie-Bitch-Alison-Arngrim/9780061962158.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai