Nagypéntek

Délelőtt kellett volna befejezni a takarítást (fürdőszoba, előszoba, porszívózás, felmosás - kb. 2 óra), de nem került rá sor, mivel a reggeli átkötözésnél azt vettük észre, hogy Liza sebe szétnyílt egy darabon. Az első kötözés nem sikerült, séta után meg kellett ismételni, rengeteg idő elment ezzel, és utána már nem volt idő a dolgaimra. Jókora késéssel rohantam el Lillához, de végül csak három percet késtem, aztán rohantam az egyetem elé Andiékkal találkozni, és onnan is késtem pár percet, mert még átvettem előtte a bookstationtől az egyik könyvemet. (Ott van az egyik boltjuk az egyetemen.) Elsétáltunk a Károlyi-kertbe, amiről én eddig nem is tudtam, pedig kb. két percre van az egyetemtől, és nagyon-nagyon szép.



Ezzel a szökőkúttal szemben ültünk, kb. ott, ahonnan a fenti képet fényképezték. Kellemesen árnyékos padot találtunk, jó volt kicsit hűsölni a dögmeleg után. (Az április tényleg szeszélyes.) Megbeszéltük az élet nagy és kevésbé nagy dolgait amúgy csajosan, aztán szülinapot és névnapot ünnepeltünk, miután a két esemény igen közel esik egymáshoz. A lányok tőlem egy-egy olyan könyvet kaptak, amit én ugyan nem ismerek, de leírások alapján úgy éreztem, illik hozzájuk, tetszhet nekik, és gyanítottam, nem ismerik se a szerzőt, se a művet. Én meg J. Anditól egy desszertes könyvet és egy csodaszép lepkés kitűzőt, K. Anditól pedig egy nyakláncot Mucha egyik plakátjának részletével.



Mucháról azt kell tudni, hogy nagyon szeretem a képeit, és nagyon igényes múzeumot hoztak létre neki Prágában, úgyhogy ha valaki a városban jár, érdemes benézni. (Ennyire rajta kívül csak Klimtet és Van Goghot szeretem, de ez persze nem azt jelenti, hogy tudnék hosszasan képcímeket sorolni tőlük.) Szóval a lánc kicsit rövid, vagy nagy a fejem, mindenesetre leoperálom róla a medált, és átpakolom egy hosszabb láncra, ha találok megfelelőt mondjuk valamelyik kreatív boltban. És mindkét lánynak köszönöm szépen :)

Megjegyzések

  1. Bellatrix is azt mondta, hogy elbeszélget Hermionével "csak úgy csajosan"! :)
    A rövid láncért bocsi, írta a lány, hogy 30 centi, de én valahogy azt hittem, hogy olyan hosszan lóg le, tehát attól tartottam, hogy hosszú lesz, meg azt is írta, hogy ha túl hosszú, akkor le lehet vágni. Azért remélem, hogy jól áll. Egyébként Klimt-képeket is készít.

    Ui.: Azt hittem, Hundertwasser a kedvenced.

    VálaszTörlés
  2. Na, Hundertwasser a negyedik, ő valahogy kimaradt :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai