The King’s Speech – A király beszéde




Ma néztük meg, és nagyon tetszett. A történet tulajdonképpen nem sok: hogyan lett a dadogós yorki hercegből, Bertie-ből a nemzeti ellenállás szimbóluma, VI. György király. Úgy, hogy a felesége talált neki egy beszédterapeutát, bizonyos Lionel Logue-ot, aki rájött, hogy a dadogásnak pszichológiai okai is lehetnek, és aki segített a királynak viszonylag dadogásmentesen beszédet mondani. Ebből a szemszögből nézve sok történés nincs a filmben. Van viszont benne rengeteg humor meg két érdekes ember, Bertie és Lionel. A történetet ez utóbbi unokája, Mark Logue írta meg Peter Conradival együttműködésben The King’s Speech: How One Man Saved the British Monarchy címen, és most megfilmesítették. Miután a net mélyére ástam, a következő képeket osztanám meg a közzel.

Ez itt a királyi család, balról jobbra Margit hercegnő, Erzsébet királynő, Erzsébet hercegnő, valamint VI. György király.



Ők pedig Lionel Logue és felesége, Myrtle, 1907-ben.



Logue harminc évvel később, valamint a filmben (Geoffrey Rush):



Persze utánanéztem, hogyan lehetne megszerezni a könyvet, de sajnos eredetiben 5000 Ft, és magyarul is 3000, csak magyarul annyira nem érdekel. Úgyhogy ezt most nem fogom elolvasni egyelőre, marad a film. Az viszont szerintem nagyon jó, nézze meg, akinek ideje engedi.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai