La Mancha lovagja

Ezt csütörtökön néztük meg Blankával a Magyar Színházban.

Tiszta ciki, de még nem olvastam a regényt, pedig anyu mindig ajánlgatja, hogy nagyon humoros, nagyon jó – csak nagyon hosszú is. Két kötetben összesen ezer oldal. Úgyhogy a történetet főleg anyu elmeséléséből ismerem, mint kiderült, ahhoz képest elég alaposan – a darabban egy-két dolog történt csak, ami teljesen új volt.

A történet egy börtönben játszódik az inkvizíció idején. Miguel de Cervantest szolgájával együtt börtönbe vetik, és annak érdekében, hogy megnyerje a cellatársak jóindulatát, és hogy el ne égessék a kéziratát, egy kis játékra invitálja őket: játsszák el együtt a kéziratban szereplő történetet, a Don Quijotét. A játékot többször megszakítják, főként akkor, amikor jön a börtönőr, és elvisz valakit kihallgatásra. Don Quijote szerepét Tóth Sándor, Sancho Panzát Szűcs Sándor, Aldonzát SZűcs Kinga alakította. Nagyon jók voltak.

Itt látható egy 8 perces összefoglaló a darabról: http://www.szinhaz.tv/series/magyar_szinhaz/la_mancha_lovagja Érdemes rászánni azt a 8 percet, tényleg. Ez itt alább egy másik szereposztás, talán másik színház is, mindenesetre 3:45-től a legérdekesebb, akkor kezdődik ugyanis az Álom című dal, amit a Jedlikben énekeltünk énekkaron, csak akkor még nem tudtam, hogy honnan van a dal.



A második kedvenc dalom ez (1:23-nál indul, de az előtte lévő felvezetést is érdemes megnézni, egyik kedvenc jelenetem lett):



Nagyon szép darab volt, nagyon tetszett, örülök, hogy megnéztük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai