Karácsony második napja

Ekkor mentünk Nagyiékhoz. Itt már nem nagyon tudom felsorolni, ki mit kapott, mert elég sokan lettünk hirtelen, úgyhogy csak azt tudom, mi mit kaptunk és mit adtunk.

Adtunk Daninak, az unokaöcsémnek egy gyömbéres kekszpuzzle nevezetű cuccot, ami egyébként mézeskalács, nem is értem, miért nem az a neve. A lényege annyi, hogy az ember megsüti a téglalap formára nyújtott sütit, aztán még melegen felvágja, lefesti cukormázzal, aztán rajzol is rá színezett cukormázzal, majd összevissza sorrendben berakja kis fémdobozba, és átadja. Kicsit tovább tartott a kirakása, mint gondoltuk, mert tényleg nehézre sikerült, de azért Dani nem adta fel :)

101_0029101_0032

A tésztát én gyúrtam, a vágást-festést-rajzolást Tomi végezte. Csak igazságosan, ahogy szoktuk :)

Ja, igen, kapott még egy hatalmas ágytakarót is, jó melegnek tűnt, és Tomi csinált róla egy tök jó képet:

101_0036

Aztán én megkaptam a My Fair Lady eredetijét és a ma játszott színdarabot könyvben, valamint a Narnia krónikáit – az összes részét egy kötetben, angolul, örültem is rendesen :)

101_0044

Aztán közösen kaptunk egy gyönyörű képet, amit Gabi, a nagynéném maga festett, szignózta is meg minden:

101_0048

El is neveztem Manóvárosnak a helyszínt.

Aztán Gabi kapott anyu fűzte láncot, anyu varrta párnát, valamint egy étkészletet. Na jó, ez kakukktojás, egyiket sem tőlünk kapta. Tőlünk egy lemezjátékot kapott: egy kissrác hajt egy fagyiskocsit, mint Bagamérié, és azért jutott eszembe, mert Bécsben nagyon lelkes volt, amikor régi lemezjátékokat láttunk a vásárban, mert a gyerekkorát idézte.

101_0064

Anyunak hozott a Jézuska két olyan könyvet, amire vágyott:

101_0070

Aztán apuval közösen ők is kaptak egy festményt Gabitól, amin Manóvárosnak egy másik részlete látható:

101_0074

Nagyiék tőlünk egy decoupage-olt fadobozt kaptak tele diabetikus csokival. A dobozt elfelejtettem lefényképezni itthon, és az ott készült képeken pont a teteje nem látszik, pedig az a kedvencem. De azért itt egy kép:

101_0108

Aztán ettünk. Sokat. Egyébként egész jól bírtam a 26-i és a tegnapi meg a mai zabálást is, csak ma délután voltam iszonyú rosszul :)

És ennek a napnak a konklúziója is az, hogy szép karácsonyunk volt, és szeretem a családomat. For a change :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai