Ezüstvasárnap

Tegnap olyan későn értem haza, hogy már ma volt, úgyhogy a harmadik adventi gyertya meggyújtása és a White Christmas eléneklése után haladéktalanul lefeküdtem aludni.

Délelőtt Tomi átvitt engem és Lizát anyuékhoz fél 11-re, aztán ment dolgozni. Katáék dél körül jöttek, akkor megebédeltünk (szokásos módon ananászos csirkemell volt, nekem az az ünnepi ebédem mindig), aztán felköszöntöttek: anyuéktól a szombati Bécsen kívül kaptam egy göynyörű amaryllist meg egy doboz Ferrero Rocher-t (nyami), Katáéktól pedig egy szintén gyönyörű karácsonyi kaktuszt, lehet, hogy majd teszek fel képet róluk, ha el nem felejtem. Utána jött a Télapó ajándékainak kiosztása. Bence kapott egy éneklő-táncoló Mikulást, Matyi meg egy ugyanilyen kutyát. A Mikulás a Santa Claus Is Coming To Town Alvin-féle feldolgozását énekli, a kutya meg a Deck The Hallst, csak a Falalalalalala helyett ugat :) Nagyon jópofák, de tényleg. Anyuék letették a földre mindkettőt, és egyszerre elindították őket. Matyi beült eléjük, és nézegetett egyikről a másikra, nagyon tetszett neki, Bence viszont azt állította fél a kutyától, aztán már a Mikulástól is. Nagyon aranyos mondásai voltak. Első próbálkozás: "A kutyus el akar költözni", de meggyőzték, hogy eszében sincs. Később Katáék elmentek vásárolni, és kivételesen Matyit is vitték, mire Bence javasolta, hogy vigyék akkor már a kutyust is. Második mondás: "Add oda egy bácsinak!" Édes :) Hát, majd megbarátkozik velük. Reméljük.

Háromkor otthagytuk aput Bencével és Lizával, miután Lizát Bencére bíztam - nagyon büszke is volt, hogy ő vigyáz a kutyára. Magukra hagytuk őket, és megnéztük a My Fair Ladyt a Magyar Színházban Mihályi Győző és Auksz Éva főszereplésével. Nagyon-nagyon jó volt. Szinte biztos vagyok benne, hogy láttam már ezt a színdarabot, nemcsak a filmet, de nem tudok visszaemlékezni, mikor. Az eredeti darabot G.B. Shaw írta 1912-ben, akkor még Pygmalion volt a címe. 1956-ban dolgozta át Alan Jay Lerner, akkortól emlegetik My Fair Lady címen. Ez utóbbi színdarabként hét Tony-, filmként pedig hét Oscar-díjat kapott.

Nagyon jó volt az előadás. Auksz Éva szerintem a színészi kvalitásai mellett azért is kapta meg a szerepet, mert nagyon hasonlít Audrey Hepburnre, a filmváltozat főszereplőjére.



A darab 4-kor kezdődött, és szünettel együtt 19:15-kor ért véget. Nem volt rövid :) Legjobban ennek a dalnak örültem, már olyan régen hallottam, pedig annyira szeretem. Végül 9 előtt nem sokkal értünk haza, Tomi pedig fél 12 körül jött értünk anyuékhoz.

Lefekvés előtt még kicsit próbáltam nyugtatni Lizát, mert nagyon sírt, szerintem fájt a foga helye. Megkérdeztem tőle: "Jaj, szegénykém, mitől lenne jobb?" Mire Tomi a paplan alól: "Ha abbahagyná a visítást." :) Aztán abbahagyta, elaludt, most meg nem fájlalja semmijét.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai