Vásárolgatás

Egész nyáron citromos sorbetet ettem, és arra vágytam, hogy a málnásat is kipróbálhassam, de sosem volt, amikor venni akartam. Tegnap az új pláza élelmiszerboltjában Tomi felfedezte, hogy van málnás sorbet, és arra biztatott, vegyünk egyet. Még nem kóstoltam, viszont elégedettséggel tölt el, hogy végre ez is meglesz.

Lett végre meleg harisnyám! Igaz, csak térdharisnya, de első lépésnek ez is megteszi. Majd kell akasztani valahonnan rendes harisnyát, ami legalább ilyen meleg, mert lassanként lefagy a lábam. Reggelente már durva hideg van. Egyébként az sem örömteli éppen, hogy ha fél 8-ra megyek tanítani, akkor a villany felkapcsolása nélkül már nem tudok elkészülni reggel, mert csak 6:50 körül kel fel a nap, amikor én már indulok.

Árulnak koffeinmentes teát. Velem az a furcsa helyzet, hogy a teától, a kakaótól, a kávétól, sőt időnként a kólától is rosszul leszek (= durva gyomorgörcs). Ki kéne próbálni ezt a koffeinmentes teát, és ha attól nem lenne bajom, az azt bizonyítaná, hogy a koffeint nem bírom.

A boltban új termékekre bukkantunk. Egyik a Biblia kenyér, ami a Szent Biblia receptje alapján készült, és valami spirituális hatása van. A másik egy új csokidesszert: van belőle Emese, Álmos, Árpád meg Árpád-házi Szent Erzsébet.

Bemondták, míg vásárolgattunk, hogy hamarosan valamit fognak csinálni (pont nem hallottuk, mit), ami nagy hanghatással fog járni, és a kedves vásárlók ne ijedjenek meg. Amikor már 20 perce nem történt semmi, arra gondoltam, biztos bemondták jó előre, hogy mire jön a hanghatás, már senki ne emlékezzen erre, és akkor jót lehet röhögni. De nem. Sikerült azt a valamit halkan megoldani.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai