Budapest, Budapest, te csodás…

(Ezt amúgy én világ életemben “de csodás”-nak hallottam, most jól meg is lepődtem, hogy nem úgy van.)

Van az indexen egy cikk, ami Budapest eddigi (fő)polgármestereiről szól. Nekem nagyon tetszett. Szép igényes kis összefoglaló, még ha többen írták is kommentben, hogy vannak benne tárgyi tévedések. Akkor is érdekes végigkövetni, hogyan fejlődött a város 1873-tól máig.

Találtam egy másik cikket, amiben ezt a térképet reklámozzák. Valamikor 1870 körül készült, és megoldották, hogy egyszerre lehessen böngészni Magyarország mai térképével. Vagyis meg lehet tekinteni, mi volt ott, ahol ma a házunk áll. Nagyon jó kis játék, én eltöltöttem vele egy kevéske időt, míg megnéztem a Jedliket (a helyén puszta volt kb.), az erzsébeti házat (már fel volt parcellázva a környék, de ház még nem állt rajta), a jelenlegi lakást (ugyanaz volt a helyzet, mint Erzsébeten) meg Hortobágyot, ahol kb. semmi nem volt még a csárdán kívül. Nagyon-nagyon izgalmas, nézegessétek!

Van ugye polgármesterjelöltünk, annak meg vannak ötletei. De még milyenek! Kitiltja a hajléktalanokat a közterületekről, tehát kb. a városból. Oké, szuper, ne lássa a sok turista, hogy nálunk mennyien kényszerülnek az utcára. És hova mennek majd? Na, erre vonogatja a vállát, hogy nem az a fontos, hanem az, hogy Budapestről kitiltja őket. Ez aztán a terv! Nem azt mondaná, hogy építenek majd szállót, vagy régi munkásszállókból kis lakásokat az érintettek segítségével, neeeem. Hanem hogy az mindegy. Ez kész.

Van még a Moszkva tér. Civilek fogták és átfestették. A depresszív oszlopokra és egyéb tereptárgyakra vidám graffitik kerültek. Az egy dolog, hogy nekem nem igazán tetszik ez a stílus, de az tagadhatatlan, hogy most sokkal jobb ránézni a térre, mint eddig, biztosan vidámabb az ott tett séta is.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai