Kis hírek a nagyvilágból

Az idei tűzijáték minden bizonnyal kirobbanó siker lesz, legalábbis ez a cikk erre utal.

Nálunk olyanok is megesnek, hogy valaki létrehoz egy céget, mondja, hogy lesz jó kis zenei fesztivál a Velencei-tónál, 4 napra csak 25 ezer forint lesz a jegy, majd amikor megfelelően sok ember megvette már a jegyet rá, akkor közli, hogy sajnos nem lesz ez a fesztivál, a jegyek árát nem tudják visszaadni, de a 25 ezer forintos jegyedet felhasználhatod egy hónappal később és 150 km-rel arrébb egy másik fesztiválon, amire a jegy a bejelentéskor egyébként 5 ezer forint, majd aztán eltűnik, mint szürke szamár a ködben, és nyilván a másik fesztivál sem lesz, meg a jegyek árát sem adják vissza - sem a szervező, sem a TicketPro. Bónuszként az állítólagos fellépők egy része akkor értesül a fellépéséről, amikor kirobban a botrány. Nagyon csúnya átverés ez, nekem úgy tűnik. Mondjuk azt sem értem, hogy az a fiatal mit vár, aki a fesztivál facebookos oldalán hirdet két napijegyet darabonként 3500 Ft-ért egy múlt heti, amúgy elmaradt bulira.

Azt mondja, nagy fegyverbolondnak ismerték azt az illetőt, aki a jelek szerint megölt egy rendőrt meg egy szerencsétlen 21 éves srácot tegnap hajnalban. És nem gondolta senki, hogy az ilyesmi nem olyan jó jel? Egyébként nem értem, szerelmi vagy másmilyen problémára miért kell megölni valakit, azt meg pláne nem, hogy miért munka közben, amikor mások is vannak a közelében, akiknek az egész balhéhoz semmi közük. Nehéz lehet megemésztenie a 21 éves srác családjának, hogy ennyire értelmetlenül halt meg a szerettük.

Nem tudom, ki hallott róla, ki emlékszik rá, de volt az a szerencsétlen szamár Oroszországban, akit valami idióta reklámkampány okán elküldtek valami elmebetegek siklóernyőzni egy strand fölé, aztán nem lehetett tudni, megmarad-e. Túlélte a kalandot, és hála a The Sun népszerűségnövelő kampányának, úgy tűnik, otthona is lesz, ahol értelmes emberek fognak róla gondoskodni.

Vannak a világon helyek, ahol nőknek levágják az orrukat meg a fülüket a rokonaik, ha tiltakoznak a rendszeres verés ellen, netán meg is szöknek a kínzás elől. Most azt hagyjuk, hogy ennek a történetnek van-e köze bármilyen valláshoz vagy az USA háborús propagandájához (habár az a szöveg, hogy "ez történik, ha kivonulunk Afganisztánból", baromira gusztustalan és hazug, mivel ez úgy történt, hogy nem vonultak ki), de azért nagyon szomorú és ijesztő, hogy ez előfordulhat ebben a világban. (A kép elég durva a linken, csak szólok.)

Szóval a lényeg az, hogy vagy teljesen elmebeteg világban élünk, vagy nem sikk jó híreket is közölni a médiában. (Na jó, a szamaras jó hír. De a többi...)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai