Értelmes elfoglaltság

is akad azért a napjaimban :)

Szoktam például a barátnőimmel találkozni. Blanka és Livi is volt nálunk a héten, mindkettőjükkel jót beszélgettünk, nézegettünk képeket is nyaralásokról, ilyesmi :)

Nekiálltam a Pán Péter fordításnak, és arra gyanakszom, hogy vagy baromira rosszul emlékszem az eredeti történetre, vagy Tótfalusi István írt egy teljesen újat az eredeti szereplők felhasználásával. Csak az első fejezet végéig jutottam első nekifutásra, de igyekszem erőt venni magamon, és végigolvasni.

Közben gyűröm a Bandele-könyvet is. (Ő az író, wow: Biyi Bandele.) Már majdnem a felénél vagyok, és lassan összefutnak majd a szálak. Érdekes a sztori továbbra is, kíváncsi leszek, mi sül ki belőle a végén.

Találtam egy weboldalt, ahol ingyen lehet különböző nyelveket tanulni különböző szinteken, így aztán beneveztem egy kezdő spanyolra, lássuk mit tud alapon. Nyilván nem lettem tőle nagyon okos az elmúlt három napban, viszont tudok mindenféle színeket, néhány alapvető főnevet, tudok többesszámot csinálni, és mindjárt menni fog már a számolás is. 40 kifejezést tanít egy órán a program, és talán hat órából áll egy fejezet. Mindemellett van vagy 13 fejezet. Végignéztem, 13 fejezet alatt mit tanít meg, és úgy tűnik, ha lesz kitartásom meg lelkesedésem, tényleg össze lehet szedni nagyon alap spanyoltudást. Észrevettem, hogy nem fér el a fejemben 40-nél több kifejezés egyszerre, ezért nyitottam szépen egy füzetet is, nagyon vicces. Kb. a harmadik óra után közli a rendszer, hogy akkor most fizess, el is szomorodtam rajta. Aztán rájöttem, hogy a presentation és a practice részeket fizetés nélkül is engedi, csak a skilleket nem gyakorolhatom egyenként. Ha ugyanis fizetnék, írhatnék fogalmazást meg felmondhatnék szövegeket minden óra végén, és akkor spanyol anyanyelvű felhasználók visszajeleznének, hogy mire gyúrjak. Úgy gondolom, enélkül megleszek, épp elég lelkesítő a tanulás és gyakorlás rész. Megnéztem egyébként az arab alapot is, de ott az első szónál rájöttem, hogy nem nekem való, ugyanis arab írásjelekkel tanít (nyilván), én viszont nem értem, amit mond, és akkor innentől tök fölösleges az egész.

Most pedig elmegyek, és beszerzem az alapanyagot a tiramisuhoz, aztán megtanulok elszámolni húszig spanyolul.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai