Családom és egyéb állatfajták

A kedvenc Gerald Durell-könyvem. 2005-ben film készült belőle a BBC jóvoltából, amit megvettem DVD-n tavaly nyáron, és ma sor is került a megtekintésére.

A youtube-on nem találtam trailert belőle, de az egész film megtalálható “My family and other animals” keresőszóval. Képet azért találni a neten.



Sajnos nem tetszett. 88 percbe nem sok minden fért bele a rengeteg humoros történetből, amiken a könyv olvasása közben visítva röhögtem 10-12 évesen. Ami mégis belefért, az összefüggéstelenül egymásra halmozódott, így az egész szaggatottá és kissé unalmassá vált. Akit érdekel a történet, annak azt javaslom, olvassa el a könyvet. Igaz, 338 oldal, de gyorsan olvasható, és nagyon szórakoztató. Nekem még egy próbálkozásom van a sztori megfilmesítésével kapcsolatban: keresgélés közben azt találtam, hogy 1987-ben már készült egy 8 részes sorozat a könyvből, minden része 30 perces. Ezt még megszerzem, megnézem, aztán részemről a dolog kifújt. Hiába, van, amit nem érdemes filmre vinni.

Megjegyzések

  1. Szia! Régóta keresem a 8 részes bbc sorozatot Családom és egyéb állatfajták címmel 1987-es.Sikerült megszerezned magyarul?

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai