Nem is meséltem,

hogy sétáltam ma egyet a belvárosban a felvételi meg az átöltözés után (nagyon-nagyon nem szeretem a kosztümöt), és a Dob utca legelején több házon is látható emléktábla, hogy XY tervei alapján Z építette historizáló stílusban. Ahhoz képest, hogy egy emléktáblát megérdemeltek, olyan tragikus állapotban vannak, amilyenben épületek csak lehetnek. Nagyon szomorú, nem is értem. (Persze, persze, nincs pénz, ezt értem.) Az egyikben már nem is laknak, be vannak deszkázva az ablakok belülről, az ablaküvegeket betördelték, a párkányon méteres por és mocsok, a bejárat lelakatolva, az egész meg az összedőléstől két percre. Vajon hogy örülne az építész, ha látná, hogy 134 év alatt így sikerült tönkretenni a munkáját?

Amikor hazafelé jöttem az angolról, megszólított egy srác a sárga metróról leszálltamban. A következő párbeszéd zajlott le, ő indította.
- Szia!
- Szia!
- Te is munkából?
- Igen.
- A hétfő nagyon hosszú nap.
- Igen, az.
(Kis csönd.)
- Piros jel van.
- (Értetlen fejjel) Miért?
- Hát a vihar miatt. Ha van esernyőd, szerintem vedd elő.
- Esernyőm nincs, mert nem találom, de mindig úgy vagyok vele, hogy nem nagy baj, legfeljebb egy kicsit megázom.
- Végül is nem vagyunk cukorból. Nagyon sietsz? Megiszunk valamit?
- Sietek.
- Sietsz. Akkor majd legközelebb. Szia!
- Szia!

Ez sokkal szimpatikusabb volt, mint a legutóbbi. Valahogy természetesebb, de lehet, hogy a metakommunikáció miatt is. Az elmúlt 5 évből ezzel együtt három "ismerkedős" esetre emlékszem, nyilván nem is volt több. De azért az, hogy előfordulnak ilyen esetek néha-néha, jót tesz a lelkemnek, amikor akár egy órát is tudok sírni azon, hogy csúnya vagyok és kövér (miközben Tomi döbbenten néz, hogy fényt kaptam, ilyenen bőgni). Amúgy ez egy nagyon magas srác volt, ilyen magas embert ritkán látok. Mivel magassarkúban voltam, akár a 173 centit is elérhettem, ehhez képest kb. a válláig sem értem. NAGYON magas volt. (Tomi pedig tudja, hogy szeretem, és úgysem kell más, ezért aztán elmeséltem neki, és most le is írtam azért, hogy ezt a szerintem jó ismerkedési próbálkozást megörökítsem.)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai