Fogorvosból

most egy időre elég.

Enyhén szólva felháborítónak tartom, hogy a fogorvosnál tett látogatás és hatezer forint nála hagyása után megint óránként keljek, és a fél éjszakát sírással töltsem, mert már a rohadt jég sem segít semmit.

Reggel Tomi kivitt minket Szentendrére, így csak hétkor kellett indulni. Az orvos leültetett a székbe, és már vette is elő a szerszámokat, hogy akkor kikapjuk a fogat. Mondtam, álljunk már meg egy szóra azért, jövő héten utazom, addigra nem kéne varratnak lennie a számban. Erre kiröhögött, hogy honnan tudnák meg a repülőtéren, hogy varrat van a számban. Hát onnan, hogy nyilván szólnék, mert rajtuk kívül még nekem sem érdekem, hogy egyszer csak elkezdjen ömleni a vér a számból, mert a nyomáskülönbség miatt kifakad a varratom. Mondta, jó, nézzük meg akkor a röntgent, amit hoztam. Kicsit fura volt, hogy marhára nem néztük volna meg, ha nem szólo, de mindegy. Megnézte, majd mondta, még jó, hogy nem kezdett el vágni, mert ez a bölcsességfog vízszintesen nő, és a mellette lévő fogat kilyukasztotta, ezért azt is ki kell venni, és akkor most biztosan nem kezd el vágni, de ha visszajövök a héten, akkor megműt, és akkor tuti, hogy nem mehetek jövő csütörtökön sehova. Aha, persze. Mondtam, tömjük be a lyukat, mert nem tudok tőle aludni, és adjon fájdalomcsillapítót. A lyukat nem tömi be, mert az felesleges ennél a fognál, fájdalomcsillapítót meg nem írhat fel, mert ő csak helyettesít, és nincs receptje. Akkor mi legyen? Hát ő nem tudja, ezt nekem kell tudni. Basszus.

Most ott tartunk, hogy vettünk kétféle fájdalomcsillapítót, elvileg kapok még egy harmadikat is, plusz jegeljem a fejem, és akkor majd elmúlik 2-3 napon belül, de lehet, hogy majd Nápolyban bedurran, és akkor rossz lesz nekem. Annyira jó, hogy most előreláthatólag két hétig gyógyszeren fogok élni, annyira örülök neki. Én, aki soha nem veszek be semmilyen szart, akkor sem, ha fájok. Hatalmas. Ja, ott is tartunk még, hogy hatóránként lehet gyógyszert burkolni, három és fél órája vettem be az elsőt, és már most múlik a hatása. Ez annyira szuper lesz, tényleg. Utálom ezt az egészet, elegem van, tele a tököm, stb., és utálom a fogorvosokat is, miközben el kéne dönteni, melyik tehetséges úriemberrel vágatom fel a számat.

Kész, állítsátok meg a világot, ki akarok szállni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai