Ide-oda

7.30-tól 9.00-ig helyettesítés, amire fél 7-kor kinyomtattam egy jelenléti ívet, de félkómás állapotomban ott is felejtettem a nyomtatón ugyanazzal a lendülettel. Tündéri csoport, tényleg, a három helyettesítős közül ők tetszettek legjobban, ráadásul általános nyelvet tanulnak :)

Megállapítottam, hogy régen ugyan szerettem az esőt, és direkt nem hordtam esernyőt, most nem szeretem, mert nem tudok tőle olvasni az utcán, és nem hordom magamnál az esernyőt továbbra sem, mert nem találom. Karácsonykor még megvolt, az esernyőevő szörny nyilván felfalta azóta.

Miután tegnap csábító akcióról kaptam hírlevelet az Alexandrától, de a kiszállítással együtt már kevésbé volt csábító (igen, smucig vagyok), elballagtam a Deák térnél található üzletükbe, ahol tíz percig keresgéltem, majd egy alkalmazott tájékoztatott, hogy sajnos a Beatrix Potter-DVD-k közül az első kettő már elfogyott. Hehe, egyet fizet, kettőt vihet akcióban elhozhattam volna az utolsó két Tüskés nénit :D Nem hoztam, nyilván. Ezek után ellátogattam a PPK-ra, ahol megdöbbenve tapasztaltam, hogy jé, tavaszi szünet van, tehát csak 10-kor nyitnak, tehát üldögélhetek negyed órát a folyosón. Szerencsére velem volt az időutazó, így nem unatkoztam. (Ma egyébként utazgatások közben meg emiatt az üldögélés miatt már 60 oldalt haladtam, tök jó, és akkor még nincs is este 6 óra, amikortól számítva másfél-két órát szánok kádban ázós olvasgatásra.) Nyitás után megtudtam, hogy nem gáz, ha elnyomtatták a diplomámon a végzés dátumát, ne javíttassam ki, mert az 30 nap, és a munkáltatók meg tojnak rá. Nekem mindegy. Az idei képesítő vizsgás jelentkezési anomáliáiról is tájékozódtam, így aztán tudtam informálni egy aggódó csoporttársat, és most jó a lelkemnek. Utána ellátogattam a Nyugatinál található Alexandrába is, ahol egyik Beatrix Potter-DVD sem kapható már. Még szerencse, hogy tegnap jött az akcióról az emil. Aztán elmentem az APEH-be, mert rájöttem, hogy nekem mától kell a vállalti nyelvoktatásra érvényes TEÁOR-szám, és egy füst alatt regisztráltak, mint önmagára TB-t fizetőt, sőt azt is megtudtam, hogy nekem egy fityinget sem kell magam után befizetni adónak, mert azt a nyelviskola fizeti utánam. Ez nekem elég furcsa, majd jól kifaggatok minden illetékest meg hozzáértőt, mert én eddig úgy tudtam, nekem kell fizetnem. Az ügyintéző egyébként egy tündér volt, de tényleg, ilyen kedves, türelmes dolgozóval én még talán sehol nem találkoztam. Aztán vártam egy kicsit a buszt, de kiszámoltam, hogy legalább tíz percet kéne rostokolnom egy megállóra a Borárostól, azt meg minek, úgyhogy elindultam. Elballagtam a közeli kínai üzletig, ahol 2700 forintért vettem öt darab papucsot, így mi is lecserélhetjük a kissé leharcolt darabokat újakra, és a vendégeknek sem kell a mezítlábazás, utcai cipőzés, illetve kutyaszőrös filcpapucsozás között választani, és ennek annyira, de annyira örülök, hogy azt el sem tudom mondani. Ezek után még a Postára is betértem, és feladtam Nénjének a képeslapot. Gyönyörű képeslap egyébként, vissza is akartam menni a Kreatív Hobbyba venni egyet egy ismerősnek plusz egyet itthonra, mert tényleg annyira nagyon szép, de ekkor már negyed 1 volt, még nem ettem semmit, a lábam is kezdett fájni, és úgy döntöttem, én most hazajövök, és a két órám közötti szünetben megyek képeslapért.

Annyira produktív vagyok ma, hihetetlen. Persze a mosogatásig meg a mosásig még nem jutottam, de mindent a maga idejében. Tomi ma is hatig dolgozik, szóval még lesz időm mindenre, mielőtt hazajön. Na jó, a mosásra nem, mert azt fürdés közben nem lehet.

Persze van még dolgom bőven, a két órát a boltba rohanással említettem, és nagyon meg kéne írnom két emilt. Az egyikkel három hete lógok valakinek, a másikkal legalább két hónapja. De ma ez is meglesz.

Meg tudnám szokni ezt az életvitelt. Négy délelőtt, négy délután lenne foglalt, ezzel normálisan kereshetnék, és ha az egy szabad délelőtt hétfőre, szerdára vagy péntekre esne, ki is bírnám a korai kelést a többi napon.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai