Félévzárás

Jegyeket kell adni olyan gyerekeknek, akik szeptember és december között egy-két jegyet szereztek angolból. Ezt két-három hét alatt kell négyre feltornázni. A helyzetet nehezíti, ha az említett gyerekek nem találják meg a tantermet, amikor éppen dolgozatot kéne írniuk.

Félévzáró értekezleten kell részt venni. Előtte 10.35-ig tanítás (még előtte 1 óra 5 perc alatt megközelítjük az egyébként 30 perc alatt megközletíthető sulit, biztos, ami biztos), a móka 11.00-kor kezdődik, 15.00-kor a 9. és a 10. évfolyam már le is ment, már csak a 11.,12. és 13. van hátra. Pedig alapvetően nem tökölünk sokat egy-egy osztállyal: az ofő beszél róluk mondjuk négy-öt percet, aztán felolvassa a magatartás és szorgalom jegyeit, de még így is legalább 20 perc egy osztály. 16.50-kor már el is indulhatunk hazafelé, ha a 12.b az utolsó osztályunk. Mert ha például a 13.e lenne az, akkor sacc per kábé még másfél órát ülhetnénk ott.

Brutális. Persze ismét lenne ötletem arra, hogyan lehetne ezt megreformálni, dehááát... Sajnos nem kérdez senki, ami érthető. Pedig milyen szép lenne... A kollégák leírják gyerekenként az általuk ajánlott két jegyet, az ofő átlagolna, az eredményt beírná a naplóba, és máris feleslegessé válna az értekezlet. Akit meg érdekel az ofő véleménye az osztályról, az megkeresi az ofőt, és kérdez. Nyilván itt bukik az amúgy jó terv. Senki nem menne oda érdeklődni, van mindenkinek elég baja.

Helyettem meg majd felkészül az államvizsgákra a kis Mukk. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai