Popper Péter

előadásán jártunk a Kazyban anyuval és Tomival. A válság pszichológiai okairól és hatásairól beszélt, nekem tetszett. Mondott pár nagyon vicceset :)

"Ha Mozartot nem tanítják zenére, nincs zenei zseni. Ha Gausst nem tanítják matematikára, nincs matematikai zseni. Ha engem megtanítanak matematikára, akkor sincs matematikai zseni."

Persze a vizsgáztatós sztorija sem volt rossz, ahol az összehasonlító valláspszichológia tantárgy örömére az volt a szóbeli vizsgán a feladat, hogy soroljon fel a kedves hallgató tíz embert, aki hatással volt a világ valamely vallására. "Gondoltam, ha felsorolja a tizenkét apostolt, már kettővel többet mondott." Az egyik vizsgázó hosszas gondolkodás után felsorolta Jézus Krisztust és Buddhát, majd azt mondta, többet nem tud, és ez azért van, mert őt nem érdekli az európai kultúr. Szegény Popper Péter. Azért ez fájhatott. Nem érdekli az európai kultúra... Nyilván nem tudja, mi az a kultúra. De ami még ennél is szebb: Buddha mióta európai? Az előadás végén voltak kérdések a közönség soraiból. Az egyik pasi nagyon vicces volt, mert elsorolt egymás után három kérdést, amelyek egyenként két percig tartottak, és a második perc végére sem derült ki, hogy pontosan mi is a kérdés. A közönség eléggé röhögött.

Dióhéjban a következők derültek ki. Ennek a válságnak is vége lesz, mert a válságokkal ez már csak így van. A magyar történelemben egy történész szerint minden 60-70 évben bekövetkezett eddig egy válság, és eddig még mindet túléltük. A válságot részben az emberek idézik elő a válságtól való rettegéssel.

Örülök, hogy elmentünk. Jó előadói stílusa van a bácsinak, és nagyon jó a humora. Na meg érdekesek az anekdotái.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai