Boldog karácsonyt!

Ez az első közös karácsonyunk a közös otthonunkban. Nagyon szép, jól siekrült :) Biztos bután hangzik, de örülök neki, hogy sikerült szülők nélkül karácsonyt varázsolni. Renddel, ünnepi menüvel, mindennel. :)

 

Járt nálunk a Jézuska. Olyan jókat hozott :) Az Este c. filmet dvd-n, amit már másfél éve nagyon szerettem volna, de sosem vettem rá magam, hogy megszerezzem. Hát, valaki más megtette :) (L) Ezen kívül kaptam Karácsonyi ötletek Bibliáját sok szép ötlettel, valamint egy óóóóriási Toffifeet :) Ja, és mindez Disney Fairies papírba csomagolva (egészen egy héttel ezelőttig nem tudtam, hogy ez egy mese, csak a figurákat láttam itt-ott, és szerintem szépek). Amúgy ilyen az, amikor valaki figyel a másikra. Akár egyetlen félmondatot is megjegyez, és emlékszik rá még fél évig, és vissza is utal rá, pedig egyik félmondat olyan, mint a másik. Szeretlek (L)

 

Ünnepi vacsora is volt. És van gyönyörű karácsonyfánk is, amit együtt díszítettünk. És van műhóval készült dísz majdnem minden ablakunkon, valamint az utcafronti ablakon egy fenyőfa fenyőágakból. Magam alkottam. Olyan is :D És még a hó is esett egy kicsit.

 

Holnap megyünk Tomi anyukájához meg haza is, és haza még holnapután is. Aztán 27-én elutazunk Hortobágyra. Amióta élek, ez az első olyan év, hogy elmarad a családi karácsony. Mikor ezt anyu elmondta, teljesen elszomorított a dolog, mert ezzel gyakorlatilag szétesik a család. De most már úgy érzem, így is jó lesz. Végülis a szűk családunk is hét főt számlál, és ez már csak nőni fog. Reméljük. Plusz Liza. Az már nyolc. Egészen nagy kis család vagyunk.

 

Életemben először nem készültem el egy ajándékkal, amit karácsonyra szántam. Ebből az következik, hogy filozófiai szövegek helyett a félkész ajándékot viszem Hortobágyra. Azt hiszem, így jártam jobban. Minden rosszban van valami jó.

 

Szomorú, hogy ma is haltak meg emberek balesetekben. Pedig mindenkit hazavárnak, ahogy azt Bejó Barbi mondta mindig a Danubiuson karácsonykor a hírek után. Vigyázzunk egymásra és magunkra, mert mindenkit hazavárnak. Mégis van, aki jó ötletnek tartja karácsony előtt egy nappal átszaladni a 2-es főúton. Mások meg nem állnak meg a zebránál, hanem legalább 60-nal áthajtanak rajta, akkor is, ha a gyalogos, pl. én, bent áll a közepén. Nem tudom, miért nem lehet vigyázni egy kicsit. Mert nyilván senki nem szeretné azzal meglepni a szeretteit karácsony alkalmából, hogy balesetben meghal. Erről még egy butaság eszembe jutott. Ha valaki így pár nappal karácsony előtt, vagy karácsonykor meghal egy balesetben, vajon az ajándékai eljutnak azokhoz, akiknek szánta őket? Tudom, ez csak engem foglalkoztat, a rokonokat nyilván az érdekli legkevésbé. Csak az nyugtat meg, hogy az ilyen gondolatok nem utalnak elmebajra, hogy körülöttem meglepően sok embernek vannak ilyen kaliberű gondolatai. Akkor már csak nem vagyunk mind őrültek :D

 

Nos, mindenkinek békés, boldog karácsonyt és jó éjszakát kívánok!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai