Izgalmas élet

Tomi gyakran megemlíti, milyen izgalmas életem van nekem: velem mindig történik valami, és pillanatok alatt játszódnak le bennem olyan gondolat-hullámvasutak, amiket ő akkor sem mindig tud követni, ha mozzanatokra bontom neki.

Tegnap este, altatás közben* láttam egy videót, ahol három reklámot fűztek össze, mindháromnak ugyanazok voltak a szereplői, és az volt az üzenet, hogy nem kell túlzásba venni a modern technika alkalmazását, akkor is szép az élet, ha egyszerű, vagy talán szebb is. Ezt megmutattam Tominak, neki is tetszett. Amint vége lett a videónak, kiment a konyhába, hogy elkészítse a szendvicseit mára.

Én közben bent maradtam, és azonnal fel is bukkant egy újabb videó ugyanebben a témában, ugyanazon a csatornán, ahol a korábbit is láttam. Meg is nyitottam nagy lelkesen, aztán csak pislogtam. Arról szólt, hogy az okosotthonba bejut valami démon/szörny/pszichopata (mindenesetre arca nem volt), és azzal terrorizálja emberünket, mielőtt megölné, hogy, miközben menekül a nyomorult, két tapsolással lekapcsolja a lámpát, aztán hiába tapsikol a pasi, ez a démon/szörny/pszichopata már nincs ott, ahol egy pillanattal korábban volt, mire felkapcsolódik a lámpa. Én végig azt hittem, lesz valami poén a végén, pl. a korábbi reklámokból ismert szomszéd csaj öltözött be ennek az izének, hogy rámutasson, miért nem jó annyira az okosotthon. De nem volt poén, a végén a démon/szörny/pszichopata kinyírta a pasit, én meg csak ültem ott, és néztem magam elé. (Soha, de soha nem nézek horrort, nem bírom, mindenáron elkerülöm, erre tessék.)

Bejött Tomi, elmeséltem neki, hogy azt hittem, találtam még egy poénos reklámot, ehelyett egy háromperces horrorfilmbe sikerült belefutni. Erre Tomi:

- Mondom én, hogy nagyon izgalmas életed van. Én megkentem egy kenyeret, veled meg közben ilyenek történnek.

Ezen azóta is jól elkuncogok, ha eszembe jut.


*Szigorúan ülve, telefonnal a kezemben altatok, különben simán elaludnék a sötétben és csendben. Volt is rá példa még Flóra kiskorában, hogy fél 9 körül elaludtam mellette, aztán fél 12-kor ébredtem, amikor már le kellett volna feküdnöm, és még rengeteg dolgom volt a másnapi munka előtt. Frusztráló élmény, ezért is találtam ki a fenti módszert. Azóta nem volt elalvós balesetem.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Szem