Sorozatok

Már több mind 10 éve mindig van egy sorozatom, amit ebéd mellé (hétköznap, amikor egyedül eszem), néha este (miután mindenki elaludt) nézek. Általában vígjátéksorozat 20-25 perces részekkel. Az utóbbi időben ez egy ideig a Young Sheldon volt, csak aztán elérkeztem egy, az alapsorozatból ismert konfliktushoz, és nem bírom rávenni magam, hogy folytassam. 

Ezzel párhuzamosan fut a Seinfeld, amit még 2016 környékén kezdtem el nézni, miután több cikkben is olvastam, hogy a Jóbarátok előképe, sőt jobb is nála. Hát, jobbnak semmiképp sem mondanám, és, tekintve, hogy a '90-es évek elején indult, sokszor annyira non-PC a humora, hogy már kínos nézni, így már többször félbehagytam, legutóbb vagy két-három éve. Fura volt, hogy úgy emlékeztem, a 3. évad közepéig-végéig láttam, de, amikor beleolvastam az epizódleírásokba, már a 3. évad eleje sem volt ismerős. Így pár hete onnan folytattam, aztán kiderült, hogy az egészet láttam, sőt még a 4. első pár részét is. Ez úgy, ahogy volt, ki tudott hullani a fejemből, ami azért nem kis dolog. Jó, azért sok részt felismertem már az első egy-két percben, és kifejezetten szórakoztatóak is vannak köztük, pl. a The Parking Garage és a The Subway.

Közben már évek óta kacsintgat rám a Golden Girls, amiből soha egyetlen részt sem láttam, pedig nagyon dicsérik, ráadásul nekem Betty White mindig is nagyon-nagyon szimpatikus volt. Gondoltam, most, hogy a soron következő Seinfeld-duplarész megint egy idiótaság (pont emlékszem rá, sajnos), belenézek emebbe. Az első két rész csalódás volt, de már korábban tapasztaltam, hogy érdemes 5-10 résznyi esélyt adni egy-egy sorozatnak, mert van, hogy döcögősen indul, de aztán szuper lesz. Igazam volt, itt is ez a helyzet, a 3. rész már teljesen szórakoztató volt. Fura úgy nézni, hogy a négy főszereplő közül már senki sem él. Mindegyik karakter tetszik, de még nem tudom, ki a kedvencem, Sophia, Dorothy vagy Rose (őt alakította Betty White). Egyedül a főcímdala rettenetes, megdöbbentett, hogy mennyire, viszont cserébe fülbemászó, így sokszor szól a fejemben, eh. De a lényeg, hogy most a Golden Girlst is felvettem a sorozatlistámra, jó kis könnyed szórakozás, pont ilyesmire van szükségem ilyen stresszesebb időkben.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Szem