Csizma

Alapvetően utálok ruhát és cipőt vásárolni, és nehezen veszem rá magam, hogy drága cuccokat vegyek - pl. egy 100 eurós cipőt túlzásnak érzek, a lélektani határom kb. 40-nél van. Ennek talán az lehet az oka, hogy gyerekkoromban sokszor hallottam, a hiper-szuper, márkás dolgok pont ugyanazok, mint a márka nélküliek, csak arra az egy logóra kell kifizetni egy zsák pénzt. Kétszer vettem tényleg márkás, lélektani határom fölé lövő holmit, az egyik egy harisnya volt, a másik egy nadrág. Miután mindkettő pontosan ugyanannyi idő alatt és ugyanúgy ment tönkre, ahogy a márkátlan dolgaim szoktak, levontam a következtetést, hogy a fenti feltevés valószínűleg helytálló. Azóta időnként eszembe jut, hogy megpróbálhatnék megint egy drágább valamit, hátha, de közvetlenül ezután mindig arra gondolok, hogy biztos meg is pukkadnék, ha aztán megint ugyanannyit bírna, mint a felébe-harmadába kerülő cuccok.

Nos, cipőt venni azért utálok, mert kevés van, ami tetszik, és pl. egy pár csizma négy-öt évig bírja, utána kezdhetem elölről. Gondoltam, idén élelmes leszek, és már nyár végén, ősz elején beszerzem az újat, amit már tavaly meg kellett volna venni, de semmi kedvem nem volt hozzá. Meg is örültem, amikor megláttam, hogy a Deichmann óriási leárazást tart, és féláron szórja a cipőit árkategóriától függetlenül. Gondoltam, haha, eljött az én időm, lélektani határ alatti összegért jutok lélektani határ feletti összegbe kerülő csizmához, hogy kipróbáljam, a drágább cucc még mindig ugyanúgy gagyi-e, mint az olcsóbb. Mire eljutottam a Deichmannba, már egyrészt semelyik kinézett cipőből nem volt a méretemben (pedig de sok órát töltöttem válogatással, bahh), másrészt kiderült, hogy az akció csak a netes vásárlásokra érvényes.

Azóta is igyekeztem nyitott szemmel járni, hátha valahol szezon előtti leárazásba botlok, és szerencsém is volt. Van egy oldal, ami elég sokféle terméket forgalmaz, tőlük van pl. a porszívónk az eredeti ára harmadáért. Eleve féláras akcióban hirdették, és még kaptam egy óriási kedvezményt azért, mert az volt az első vásárlásom az oldalon. Alaposan utánanéztem, mielőtt megvettem, hogy az "eredeti ár" az eredeti ár-e, és azt találtam, hogy igen. Ezért is örültem meg nagyon, amikor belebotlottam a csizmákba ugyanitt. Rövid válogatás után vettem egy 80 eurós csizmát 15 euróért - 18-ért hirdetik, de, mivel régen vásároltam már náluk, adtak még 15% kedvezményt. Rövid utánanézéssel kiderítettem azt is, hogy ezúttal sem kamu az eredeti ár, más oldalakon ugyanazt a csizmát tényleg annyiért árulják.

Tegnap meg is érkezett, és nagyon tetszik, szép is, kényelmes is, bőr is. Kíváncsi leszek, meddig tart majd a sima deichmannos társa 4-5 éves teljesítményéhez képest. Akárhogy is, szerintem jól jártam vele, tekintve, hogy rövidebb élettartamra azért nem számítok, és 40 eurót szántam erre a projektre.

Megjegyzések

  1. Nekem mostanában az a tapasztalatom, hogy a no name cuccok ugyanannyiba kerülnek, mint a logóval ellátott társaik 🤔

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez érdekes, én úgy látom, hogy még mindig 2-3x annyi egy márkás, mint egy egyszerű darab.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai