Gyöngy

Ha akad olyan ismerősötök, akit nem kedveltek, viszont egy kisgyerek anyukája, és szeretnétek borsot törni az orra alá, vegyetek a gyerekének gyöngykészletet gyöngyfűzéshez. Kegyetlen.

Flóra a szülinapi buliján kapta az egyik ovis csoporttársától, és most hétvégén jött meg úgy igazán a kedve a fűzéshez. Kb. ezer darab kis gyöngyről van szó, ezek, ha megbillen az amúgy többszörösen lezárt eredeti dobozuk, ezerfelé gurulnak. A legkisebb kb. akkora, mint egy porszem, szóval élmény keresgetni őket. Bár nem gurult szét az összes, arra számítok, hogy hónapok múlva is előkerül még egy-egy innen-onnan.

Tomi odaadta a csavarszortírozós dobozát, én meg vagy két órát töltöttem azzal, hogy méret szerint szétválogassam a gyöngyöket, és a feléig sem jutottam. A színekkel nem is törődtem, így is ugrált már a szemem alatt az ideg, mint szegény motkánynak a Jégkorszakban. Közben meg morogtam, mint a bolhás kutya.

Szóval ide több gyöngy be nem teszi a lábát, az biztos. Fejleszti a kreativitást meg a finommotorikát, de részemről fejlessze máshol.

Megjegyzések

  1. Válaszok
    1. De gyönyörű nyakláncot, karkötőt és gyűrűket fűzött magának a hölgy, ez vigasztal.

      Törlés
  2. Legkönnyebben porszívóval lehet begyűjteni,csak kell a csőre egy neylon zokni húzni-fogni,és akkor az összegyűjti.És nagyon szeretik az orrukba feldugni a gyerekek...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a tippet! Seprűvel próbálkoztam, de a porszívó sokkal jobbnak tűnik. Igen, anyunak van ovis korából orrba gyöngyöt dugós sztorija, úgyhogy Flóra mellett vagyok, amikor fűz, Violát meg nem engedem oda. Igaz, cukin segített összeszedegrtni a gyöngyöket, mindig odahozta, ha talált valahol.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai