Halász Judit

Anyu szerint gyerekkoromban több koncertjén is voltunk, de még kicsi voltam akkor, és nem emlékszem egyre sem. Viszont arra igen, hogy a kazettáit orrba-szájba hallgattam alsós koromban, nagyon szerettem a dalait, és szeretem még most is. Színésznőként kevésbé ismerős számomra, bár a Vígszínház 125 éves ünnepén megnéztem azt a két korai szerepét, amit online elérhetővé tettek (Az udvari kalap és a Macskajáték), és mindkettőben csodálatos volt.

Flóra 10 hónapos korában volt először Halász Judit-koncerten, ügyesen végigülte, érdekelte, tetszett neki. A járvány első évében a karácsonyi koncertet is megnéztük online, annak is volt sikere. Most pedig pont azon a hétvégén, amikor hazautaztunk, pont a mi kerületünk művelődési házában lépett fel a művésznő, nem is volt kérdés, hogy megyünk. Flóra most már majdnem ötéves, Viola 14 hónapos, és mindkettőjüknek nagyon tetszett. Illetve Viola csak az első három-négy számról tudna nyilatkozni, akkor táncolt meg tapsolt, fülig ért a szája, aztán szépen elaludt anyu ölében, és csak a koncert végi tapsviharra riadt fel. Vicces volt, hogy egy több száz fős, nem halk koncerten ilyen jót tud pihenni - jó a kicsiknek. A koncert után volt dedikálás, úgyhogy megvettük a Halász Judit 80. születésnapjára megjelent Best Of CD-t, és szereztünk aláírást. Nagyon szeretem ezt a nőt, remélem, még sokáig marad annak ellenére, hogy már nem fiatal. Nem látszik rajta a 80 év, simán sasszézgatott meg táncolt a színpadon. A koncert előtt mondtam Flórának, hogy a néni idősebb, mint az ő dédszülei (mert olyan mázlista gyerekeim vannak, hogy van egy dédnagymamájuk meg egy dédnagypapájuk, mindketten 76 évesek). A koncert után Flóra rávilágított, hogy tévedtem: "nem is idősebb, mint a Dédimami meg a Dédipapi!" Hát, no, az tény, hogy utóbbiak idősebbnek tűnnek.

Láttam néhány ismerőst is, bár nem olyan sokat, mint gondoltam, bár tény, hogy a dugig megtelt színházteremben nem néztem meg minden arcot. Mindenesetre voltak régi iskolatársak a gyerekeikkel, valamint egy egyetemi barátnőm (azóta megszakadt a kapcsolat) testvére a családjával - engem ők nem ismertek meg, vagy nem vettek észre, illetve a régi barátnőm öccsét valószínűleg csak fényképről ismerem, jó eséllyel nem találkoztunk soha, ezért ő engem nem ismer.

Bízom benne, hogy lesznek még Halász Judit-koncertek, és ha lesznek, akkor még megyünk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai