Mentális állapot

Olyan szintű részvétlenség árad általában a híroldalak cikkei alatti kommentekből (minek olvasok kommenteket?), hogy dermesztő.

A Balatonba fullad egy kisgyerek, akit a szülei bevittek lefotózni egy gumimatracon. Sokak reakciója: ostoba gyökerek, kapjanak életfogytot, és mindenféle válogatott szidalom. Nem tudom, nekem az jutott eszembe, vajon hogyan lehet ezzel az emlékkel még évtizedekig élni, meg az, mit élhetett át szerencsétlen gyerek meg a két szerencsétlen szülő, miközben menteni próbálta, meg még az is, hogy egy ilyen tragédia után szerintem kb. lehetetlen együtt maradni, szóval mindent elveszítettek feltehetőleg, és egyedül kell majd megpróbálniuk feldolgozni ezt a borzalmat (én úgy képzelem, hogy ezt nem lehet feldolgozni).

Elgázol a vonat egy 72 éves nőt, aki valamiért át akart kelni az átjáróban, hiába működött a sorompó meg a fényjelzés. Reakciók: ostoba liba, megkeserítette X ember életét, akik órákig dekkoltak különböző állomásokon, mert miatta nem jártak a vonatok. Nem az, hogy szerencsétlen nő, szerencsétlen családja, szerencsétlen mozdonyvezető.

Egy állatvédő kiment a Szigetre, de bekapcsolva hagyta a légkondit, hogy az állatai kibírják a negyven fokot. Mire hazaért, leégett a háza a légkondi meghibásodása miatt, és bennégett a négy kutyája meg a macskája. Reakciók: kutya hideg lett, emberünknél erősen bekopogtatott az ablakon az irónia, biztos olcsón szereltette be / maga szerelte be a légkondit, tehát megérdemli, valamint ilyen egy hülyét, aki nem tudja, hogy a kutyák meg a macskák simán kibírják a 40 fokot légkondi nélkül is. És alig akad olyan, akiben felmerül, hogyan érezheti magát most, amikor oda az otthona meg az összes állata, akiket annyira szeretett, hogy igyekezett komfortos körülmények között magukra hagyni őket.

És osztrák hírek alatt is látni ilyet, még ha valamivel kevesebbet is. Kelet-Afrikában évtizedek óta nem látott aszály pusztít, az év elején a három leginkább szenvedő országban 13 millió embert érintett az akut éhezés, most, augusztusban ez a szám már 22 millió. Reakció: a mocskos média állandóan pánikot kelt és hazudik, hiszen arrafelé mindig is éheztek az emberek. Szóval amellett, hogy egy érzéketlen gyökér, még szövegértési képességei sincsenek, mert nem sikerült kihámozni az elolvasott címből és felvezetőből az üzenetet. Az különösen szép volt, hogy valaki összefoglalta neki még a fentieknél is rövidebben a lényeget, amire azt válaszolta, hogy őt feleslegesen rémisztgetik, arrafelé igenis mindig is éheztek az emberek. (Mondjuk, felmerül az a kérdés is, hogy akkor ez így jól van-e, még ha mindig így volt is.)

Tényleg nem szabad hozzászólásokat olvasni legalább a hírek alatt, mert tragédia, mennyire érzéketlen, kárörvendő, gonosz lények írogatnak.


Megjegyzések

  1. en azzal biztatom magam, hogy felnek vegiggondolni ezeket a szornyusegeket re igy vedekeznek. de nagyon ijeszto a mainstream kozony es empatia💔😭 ugyanezeket szoktam gondolni en is… librarycat 😘

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem, igazad van, és ez az oka :)

      Törlés
    2. látom, milyen értelmesre sikerult a hozzaszolasom, bocsanat, mombrain… de azert orulok, hogy helyesen ertelmezted! ❤️ es koszi, megirtam a cimedet Adri baratnomnek! 😘 librarycat

      Törlés
  2. más: fel lehet Veled venni vhol a kapcsolatot? Becsben elo kisgyermekes barataink kerdezik ❤️ szinten librarycat, csak nevtelenul tudok kommentelni telefonon

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A bloghoz tartozó e-mail címem a lizetorpegazdija@gmail.com, írjanak nyugodtan :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai