Furcsaságok

 - A menekülteket segítő csoportban segítséget kér egy magyar nő: a nála megszálló ukránok Németországba szeretnének menni, úgy tudták, a vonatra csak helyjegy kell ukrán papírokkal, de a Keletiben azt mondták nekik a pénztárnál, hogy fejenként 20 ezer forint a jegy, szóval kérdés, mit lehetne tenni, ki téved. Egy szintén magyar nő hozzászólása: "Na, vége az ingyenélésnek! Végre :D" De érted... Olyan emberekről van szó, akiknek lebombázták a házát/lakását, annyi ingóságuk van, ami elfért egy-két bőröndben, sok esetben a bankkártyájukat sem tudják használni Ukrajnán kívül. Nehogy már ne segítsünk nekik :O Nyilván nem örökké fognak ingyen utazni, de most egy ideig igen. Kegyetlen, hogy van, akinek ez böki a csőrét.

- Hír alatt hozzászólás: "Minek segítünk nekik? Utálják a magyarokat, és '56-ban jöttek ők is ellenünk a szovjetekkel!" 1. Így általánosan biztosan nem lehet kijelenteni, hogy utálják "a magyarokat". Biztos van köztük olyan is, de ez nem ok arra, hogy ne segítsünk. 2. A most menekülők közül viszonylag kevés jött ellenünk '56-ban, azon kívül biztosan nem volt szabadon választható akkoriban (sem), hogy szeretnének-e jönni vagy sem.

- Leírja ebben a menekülteket segítő csoportban egy lány, hogyan jutott el Budapestről Spanyolországba, és hogy ott az eleve viselkedésproblémás, utcáról befogadott kutyája, akit traumatizáltak a háborús körülmények is, széttépte a család egyik macskáját. Kommentelő: "Sajnálom, hogy ezt kellett átélned, nagyon átérzem. Nincs rettenetesebb tragédia, mint elveszíteni egy macskát." Erre egy sima hétköznap is felvonnám a szemöldököm, mert bár tényleg nagy tragédia, ha elpusztul az ember kedvence, de azért tudnék mondani kapásból többet is, ami nagyobb tragédia ennél. De hogy ezt egy ukrajnai háború kontextusában, egy háborús menekültnek egy olyan csoportban, ahol a tagok harmada tutira ukrán menekült... Hát... "Nem volt ez rendesen átgondolva."

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai