Megszületett

Augusztus 16-án, hétfőn megérkezett Viola :) Ügyesen hallgatott a 3 kg, 50 cm mantrámra: 3180 g és 50 cm volt születésekor. A gyerekszoba teljes elkészültét és a brutál náthám + hurutos köhögésem elmúlását nem kívánta megvárni, de egy szavam sem lehet, 38+1-re jött, pontosan 6 héttel később, mint Flóra. Durva belegondolni, hogy az egyikkel 38+5-nél, a másikkal 38+4-nél jöttünk haza, aztán mekkora a különbség az első időszak és a kórházi élmények között.

Kemény volt orron át alig levegőt kapva, a végére teljesen bedugult orral, köhögve vajúdni és szülni, és volt eposzi jelzőm a szülészeti osztályon: ahányszor bejött egy új ápolónő, mindig ránézett a kartonomra, majd azt mondta, "Frau H., á, a megfázott anyuka!" :D 

Vajúdás közben mondtam Tominak, most van időm gondolkodni, és rájöttem, hogy a nők tök hülyék, különösen azok, akiknek több gyerekük is van, mert mégis ki tesz ilyet magával önszántából. Az rengeteget segített, hogy ő ott volt, nem tudom, mi lett volna, ha nem jöhet be. (Az első lockdown alatt nem lehetett apás szülést kérni, egyedül kellett végigcsinálni az egészet sok helyen.) Mivel ez indított szülés volt, sokkal jobban fájt, mint Flóránál, viszont sokkal hamarabb a végére értünk, 4,5 óra volt az egész. Tény, hogy Flórával sem tartott olyan szörnyen sokáig, tokkal-vonóval csak 7 óra volt akkor is.

Amíg mi a kórházban időztünk, itthon apu, anyu, Tomi és a sógornőmék rengeteget melóztak, így gyönyörű gyerekszoba (és konyha meg előszoba!) várt minket, mutatok képeket (most a gyerekszobáról).

A kis nagylányom nagyon hiányzott ebben a pár napban, és nagyon ügyesen fogadja a kistestvért. Persze nehéz neki, megviseli a helyzet, de szuperül helytáll.

Anyu és Flóra alkotása, a lakásajtóra ragasztva várt minket, most a gyerekszoba ajtaját díszíti belülről.

A babaágy pont ugyanolyan, mint Flóráé, csak az övét már átalakítottuk gyerekágy + komód + íróasztal kombóvá. Viola ágyának belsejéről is lesz kép, mert anyu varrt neki takarót és párnákat is, Flóra pedig vett a kishúgának egy macis rongyit, és ezeket is meg szeretném mutatni.





Megjegyzések

  1. Boldog Viola szülinapot! ❤️

    VálaszTörlés
  2. Gratulálok!! <3 Nagyon sok boldogságot kívánok!

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szívből gratulálok! ❤️ most talan sikerul elutes nelkul leirnom😃

      Törlés
  4. Köszönjük szépen ❤️ :) Nagyon aranyosak vagytok.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai