Költözés - konyha

Igyekszünk viszonylag kevés kiadással megúszni a költözést, amire remek lehetőséget ad a willhaben - teljesen jó állapotú bútorokat lehet kifogni teljesen ingyen vagy bagóért.

Az előszobabútort is így szereztük, és igaz, a furgonbérlés pénzbe került, de messze nem annyiba, mint újonnan egy előszoba. A szekrényeket csak át kellett törölni fertőtlenítős tisztítószerrel, és ennyi, az egész megvolt tíz perc alatt. A konyhánál is ezt a beszerzési módot választottuk, egy teljes konyhabútort hoztunk el ingyen, csak tűzhelyet és hűtőt kell majd venni bele. Ebben az esetben már több a munka: elég koszosak a szekrények, egyes elemeit szerintem még soha senki sem mosta le, így eltart majd néhány napig, mire mindet lesúrolom ekkora hassal és ilyen állóképességgel, ami jelenleg van nekem. (Konkrétan felemelem a karom, és teljesen kifulladok, alig kapok levegőt :D Jó, ez reggel van, utána valamit azért javul a helyzet.)

Takarítás közben azon mulattam magamban, hogy mit össze gondolkodtam, hogyan oldjuk meg, hogy a molyok ne költözzenek velünk (sajnos évek óta nem tudunk teljesen megszabadulni tőlük), de nem kell izgulni, előbb beköltöztek, mint mi :D A szekrényekben sajnos volt néhány. Csak remélni merem, hogy az alapos suvickolás után, ha a lisztet pl. úgy visszük át, hogy előtte pár napra betesszük a fagyasztóba, mégis az lesz a vége, hogy nem lesz többet molyunk.

A kedvenc részeim az új konyhabútorban: legalább kétszer annyi tárolóhely van benne, mit a mostaniban, de lehet, hogy több, és van egy ún. gyógyszertári szekrényünk, aminek az a lényege, hogy keskeny, viszont magas és mély, így rengeteg mindent elnyel. Liviéknél láttam először ilyet konyhai bútorként, azonnal tudtam, hogy nekem kell egy ilyen, és milyen király, hogy most van! Olyan rend lesz a konyhában, hogy már alig várom, hogy lássam.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai