Az orvosom

Májusban kaptam időpontot júliusra kiskönyves vizsgálatra, két hete kiderült, hogy mégsem jó akkor. Hívtam a rendelőt, nem vették fel. Megnéztem az oldalán, mit lehet tenni, láttam, van online időpontfoglalás, volt is még nekem jobb időpont, lefoglaltam. Másnap telefonáltam, elértem az asszisztenst, kérdeztem, ez a változtatás így rendben van-e. Persze, jó lesz, átírja a füzetkében is.

Ma 10 órára odamegyek, leülök, olvasok, várok. És várok. És várok. 85 perc után, amikor már minden előttem és utánam érkezőt behívtak, már igazán bosszús voltam, és még csak ekkor jutottam be, majd megkezdődött a kioktatás.

- Kérem, soha többet ne változtasson meg önállóqn kiskönyves időpontot, inkább telefonáljon, mert bizonyos időpontok állnak csak rendelkezésre kismamáknak, különben elcsúszik az egész rendelés.*

- De telefonáltam, de nem vették fel...

- [vihorászva] Nos, mi nem nyújtunk 24 órás szolgáltatást, rendelési időben kell telefonálni.

- Rendelési időben telefonáltam...

- Akkor biztosan elfoglalt volt az asszisztensem.

- Én is úgy gondoltam, ezért foglaltam online időpontot, majd másnap ismét telefonáltam, hogy ilyet lehet-e, amire az asszisztens azt mondta, igen, jó lesz a ma 10 óra is.

- A lényeg, hogy többet ne csináljon ilyet, inkább telefonáljon.

Ezen úgy felhúztam magam, hogy ha ekkor mér vérnyomást a hölgy, tutira nem lett volna "kicsit alacsony". Arra ráadásul még később jöttem rá, hogy még mikor odaértem, magától is pénteki napra adta a következő időpontot a lány, csak nem 10-re, hanem 11-re. Tehát a kedves doktor úr kiváratta velem a kiskönyves időpontot**, majd még ráhúzott fél órát, hadd tanuljon a hülye kismama, majd még le is cseszett. Ez milyen már? És mi történt volna, ha az asszisztens a telefonban azt mondja, sajnos a 10 óra nem jó, legyen 11? Vagy ha mond egy másik napot?

Sebaj, még egy vizsgálat, aztán szülés után a 6 hetes kontroll, aztán többet nem látjuk egymást, mert a folyamatos szavamba vágást, azt, hogy nem lehet kérdezni semmit, és ezt a pofátlanságot pont eddig viseltem el. Azért mit képzelnek már magukról egyesek, de tényleg?


*Fél óránál kevesebbet még nem vártam itt, akkor sem, amikor nyitásra hívott.

**Amúgy mitől olyan különleges a kiskönyves vizsgálat? Csak bizonyos időpontokban használható az UH, vagy mi?

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai