Beugrom egy receptért

Nem kedveljük egymást különösebben az orvosommal, nem is szeretnék sokáig nála maradni, csak a baba születése utáni 6 hetes kontrollig. Voltak már fura dolgok: nem túl kedvesen beszél velem, illetve sokszor igyekszik barátságosnak tűnni, de egy fél mondatot nem hallgat végig, nem érdekli, mit mondok, mit kérdeznék, csak az a cél, hogy minél előbb kipörgessen. Az sem szimpatikus, hogy mindig várni kell legalább 40 percet, de ültem már ott egy órát is, mire bejutottam. Terhesség alatt nem váltok orvost, ha nem muszáj*, meg azért olyan gyakran nem is találkozunk szerencsére.

Megint úgy jártam, mint Flórával (akkor még egy másik orvosnál): a legutóbbi vérvétel után vastablettát írt fel a doki**. Igazán utálatos gyógyszer, a mellékhatásait simán "élvezem", ráadásul reggel kell bevenni, és utána minimum egy órán át nem javasolt a teljes kiőrlésű kenyér, a tej és úgy általában semmi tejtermék. Na, nekem évek óta a következő a reggeli rutinom eleje: kivakarom magam az ágyból, majd megyek reggelizni, tehát megeszem a sokmagvas kenyeret a ráolvasztott sajttal, és iszom mellé 2 és fél deci kakaót. Ha nem ehetek rögtön, amint felkelek, az nagyon kellemetlen.

Múlt héten észrevettem, hogy pár napon belül elfogy a vasam, viszont orvoshoz csak két hét múlva megyek legközelebb, ezért telefonáltam, és megkérdeztem, kell-e ezt nekem egyáltalán tovább szedni. Az asszisztens azt válaszolta, nem kell, majd visszahívott tíz perccel később, hogy rákérdezett azért a dokinál, és mégis kell, megírják a receptet, bármikor beugorhatok érte.

Tegnap reggel 8-kor nyitottak, negyed 9-re oda is battyogtam egy versenycsiga tempójával, és mondtam, hogy a receptért jöttem. Az asszisztens (aki szerintem nem ugyanaz volt, mint akivel pénteken beszéltem) nem tudta, miről beszélek, majd mondta, hogy kinyomtatja a receptet, üljek le a váróban, aláíratja a dokival. Az aláírás megszerzése fél órát vett igénybe. Fél órát. Ezen lehidaltam. Beugrom egy receptért = fél óra. Persze, már szabadságon vagyok, időmből kitelik, de azért ez sem győzött meg arról, hogy még hosszasan maradjak a doktor úrnál szülés után is.

*Flórával muszáj volt. Éppen az egyik vizsgálat reggelén kaptam SMS-t az asszisztenstől, hogy ne menjek, majd a honlapon láttam, hogy egyik napról a másikra bezárt a rendelő. Na, akkor kénytelen voltam lóhalálában új orvost keresni, és marha idegesítő volt, hogy ahányat felhívtam, mindegyiknél közölte az asszisztens szemrehányóan, hogy nem az ötödik hónapban kell dokit keresni. Grr.

**30 napra kaptam meg az adagomat, sajnos Flóra meg is érkezett, mire beszedtem az összeset, de gondoltam, legalább az tök jó, hogy nem kell szedni tovább a vasat. Elmentem a 6 hetes kontrollra, virult a fejem, hogy a vastól megszabadultam, erre felírt a doki még 90 napi adagot, hogy azt még szedjem be :D Hát, kicsit azért könnybe lábadt a szemem ekkor.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai