Oktatás

Egy hétig beszéltünk arról minden nap, hogy majd pénteken be kell jönni, mert próbavizsgát és tesztet is írunk. Beosztottuk, ki jön 8-ra, ki 9:30-ra, mindenki maga döntötte el, melyiket szeretné. Online telt a 3 hónapos tanfolyam, kivéve egy embernek, aki minden nap bejött, szóval izgalmas újdonság volt, hogy személyesen lesz óránk. (Amúgy 8-kor küldöm a Zoom linket, 8:10-től lehet belépni, fél 9-kor kezdünk.)

Eljött a péntek, 8-kor ott volt ötből négy ember, fél 9-kor még mindig így álltunk. Ekkor megnéztem az e-maileket, hátha kiderül, mi történt az ötödikkel.

Ott is volt a fél 9-kor küldött üzenet: "Ma nem lesz angol?"

Ettől 1. elpattant bennem valami, 2. teljesen lefáradtam. Visszaírtam, hogy de, van, 8-ra kellett volna jönni, legutóbb előző nap beszéltük meg (kb. 10 percen keresztül, amúgy), de ha már így alakult, oda tud-e érni 9:30-ra. Válasz: ja, ő végig azt hitte, az egy héttel későbbi vizsgáról van szó*, és nem tud jönni, ő aznap nem ér rá. Ilyen amúgy nincs, H-P 8-11 rá kell érni. Oké, akkor, ha elküldi e-mailben a próbavizsga eredményét és a tesztet kitöltve, beírom, hogy online jelen volt. Nem küldte el azóta sem, egy hete.

Szóval neki valóra vált az én egyik rémálmom: nem ment el egy fontos időpontra, mert elfelejtette, hogy menni kellene.

*Németül beszéltünk erről az angolból A0-s csoporttal, a hölgy anyanyelve a német.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai