Kínai

Antitest-vizsgálat a második után három héttel. Eredmény: 3,7. Védettség akkor alakul ki, ha ez a szám minimum 50. Szemmel látható, hogy rohadtul nem alakult ki védettség.

Már sokan kaptak kínait, nyilván sokan végeztettek vizsgálatot, nyilván marhára nincsenek antitestjeik, bizonyára ezért jelent meg hirtelen az a kormányzati mantra, hogy a kínai a legjobb vakcina (vagy az orosz, nehezen jutnak dűlőre magukkal), de azért senki se csináltasson tesztet, mert tök felesleges, hiszen a kormány mondja a tutit. Amúgy meg a védettséghez nem kellenek antitestek, azok nélkül is lehet már valaki immunis, csak a jó ég se mondja meg, hogy akkor most az-e vagy sem.

Több százezer embert tesznek tönkre. Sokuk egy éve otthon ül, nem látta élőben, nem ölelte meg a gyerekeit-unokáit nyár vége óta, és úgy várta az oltást, mint a Messiást, hogy végre visszakapja az életét meg a családját. És akkor ezt nem kapja meg, csak a bicskanyitogató, cinikus dumát. Marhára kíváncsi lesze, a legújabban hallható "28 nap után kezdemek termelődni az antitestek" mennyire bizonyul majd igaznak.

Itt tényleg senki és semmi nem számít, csak az, hogy dőljön a lé. Ez szerintem bűn.

Megjegyzések

  1. Nagyon durva. :(
    Meg az is, hogy x idő múlva valószínűleg újra kell oltani. És akkor igazodj el a valós és valótlan hírek között. Oltanak ezerrel, de még mindig nincs egyezmény arról, hogy adott oltásokkal ki-hová utazhat. Ráadásul kb feltűzheti a sárgacsillagot magára, aki még mindig nem állt sorba az oltásért, mert nem tudja, hogy hosszú távon mi lesz a megoldás. Mi pl. maradtunk a heti kétszeri tesztelésnél az ingázás miatt. Az osztrák biztosítással akár ott is sorra kerülhetünk, de olyan bizonytalan még mindig az egész, hogy egyelőre ez tűnik a legvállalhatóbbnak. Nem tartjuk megoldásnak, de megfelelő információk híján nem tudunk jobbat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, otthon most kínaihoz lehet jutni, én azt biztosan nem kérném, akkor sem, ha csak oltásra adnak védettségi igazolványt, amivel bárhová is el lehet menni. (Jó, meg arra, ha valaki átesett a betegségen, de hogy negatív teszttel nem lehet majd bejutni sehová, mert ingyenes tesztelés nincs, az valami vérlázító. Meg az is, hogy az első oltás után egy héttel már kiküldik a védettségi igazolványt, amikor még ki sem alakulhatott a védettség normális vakcina esetében sem.)

      Amióta olvastam, hogy a BCG oltás is úgy indult, hogy évente, de sokaknak évente kétszer oltatniuk kellett magukat pár évig, mire eljutottunk oda, hogy egy életben egyszer kapja meg az ember, annyira nem akaszt ki, hogy a korona elleni oltást is ismételni kell majd valószínűleg. Kedvem nyilván nem lesz hozzá, de ha ez segít megszüntetni a járványt, mint annak idején a BCG a TBC-t, akkor legyen.

      És igen, durva diszkrimináció (meg agyatlanság is), hogy a tesztet nem fogadják el, akkor sem, ha te Ausztriában ingyen hozzájutsz.

      Arra kíváncsi leszek, az EU bevállalja-e, hogy engedje utazni az orosz és kínai vakcinával oltottakat, és jó lenne, ha már kiderülne. Bár abban biztos vagyok, hogy ha nem engedik, akkor is ott lesz a lehetőség pl. nálunk, hogy negatív teszttel be lehet jönni, és a negatív tesztet elég érkezés után 24 órával bemutatni, tehát itt is lehet csináltatni ingyen, nem kell otthon 10 ezerért.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai