Karantén

 Flóra is kipróbálja. Tegnap szóltak, amikor mentünk érte, hogy az egyik óvónő antigéntesztje pozitív lett, csináltatott pcr-t is, arra még várni kell, és ha az is pozitív, akkor az egész ovi megy 14 nap karanténba, de már az oviból elhozás pillanatában kezdjük meg, legfeljebb, ha mégis negatív a pcr, minden vissza.

Rögtön hívtunk tesztelőt Flórához, és nagyon ügyes volt a gyerek. Előre elmagyaráztam neki, hogy jön majd egy bácsi vagy néni, és bele fog nyúlni a szájába, úgyhogy ügyesen, nagyra kell nyitni. Gyakoroltuk is ezt egy kicsit. A telefonálástól számított fél óra múlva itt volt egy vöröskeresztes srác. Flóra meglátta, kicsit közelebb húzódott hozzám, de már nyitotta is a száját, és tök szépen elviselte a mintavételt. Mi Tomival amúgy is pont tegnap kora délután csináltuk meg a Bipából elhozható, tök ingyenes pcr-t, úgyhogy innentől hárman vártuk az eredményt. Ma mindhármunké megjött, mindenkié negatív szerencsére. Pár nap múlva ismételjük (azt még nem tudom, Flóránál hogyan, mert bár öblögetni már tud, egy percig azért még nem, garatból mintavételre meg szerintem nem fognak kijönni még egyszer tünetmentes bárkihez - reméljük, nem lesz tünet, mert nem kapta el.

De az, hogy negatív a tesztünk, nem változtat azon, hogy Flóra karanténban van. Tegnap nagyon elkeseredett, mert nagyon várta, hogy menjünk a játszótérre, és mászókázhasson, nehezen értette meg, hogy most sokáig nem lesz játszóterezés. Kellemetlen, hogy nincs erkélyünk, így konkrétan be lesz zárva a gyerek a lakásba két teljes hétig. Mi nem, mi csak akkor lennénk, ha ő is pozitív lenne.

Reméljük, az óvónő tünetmentes, vagy legalább enyhe lefolyású nála a betegség, és az utóhatásokkal sem kell majd megküzdenie (a családban van, aki november végén, december elején betegedett meg, januárra gyógyult meg úgy, ahogy, és még most is egy-két hetente jön egy rosszullét, amit a post-covid okoz). Amúgy meg szerencsések vagyunk, hogy bár több mint egy éve tart a járvány, és volt napi 10 ezer új megbetegedés is (most 1000-1500), csak most érte el az ovit.

Megjegyzések

  1. Ó! Itt Burgenlandban az ovisok postán kaptak 5 nyalókatesztet egy hónapra, pont az egyik ügyfelünk panaszkodott, hogy neki kilopták a postaládájából. Szerencséra az ovi adott másik adagot. Ott nem lehet ilyet kapni? Patikában esetleg?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt ingyenesen nincs, de pont ma érkezett meg a rendelésünk. Vettünk kettőt kipróbálásra. Én amúgy fordítva vagyok bekötve, mint a szülők többsége: a legtöbben teljesen ki vannak akadva azon, ha az ovi bevezeti a heti tesztelést a gyerekeknél, én meg alig várom, hogy bevezessék. Igaz, egyelőre úgy tűnik, az is elég, hogy a felnőtteket nézik hetente, legalábbis nem jött e-mail, hogy bármelyik ovis családban felbukkant volna a vírus.

      Törlés
    2. Teljesen egyetértek veled, a heti akár többszöri tesztelés tök jó megoldás arra, hogy idejében elkülönítsék, aki fertőzött.
      Az mondjuk fura, hogy tartományonként ennyire eltérően adják a teszteket, de gondolom ez azzal függhet össze, hogy hol van több fertőzött.

      Törlés
    3. Igen, az érdekes, hogy nem egységes a koncepció a tesztelésben. De a lényeg, hogy mindenhol egy csomó ingyenes lehetőség van, pl. ez a bipás pcr Bécsben nagyon tetszik, csináljuk is lelkesen. Ja, az meg milyen, hogy kilopják valaki postaládájából az ingyenes tesztet, amikor akárhol elérhető, vagy ha gyereknek kellett, akkor nyilván a tolvaj is kapott? Szörnyű emberek vannak.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai