Hozzáállás

 Sokan gondolják még mindig, hogy nincs járvány, esetleg a vírus sem létezik, csak a háttérhatalom akarja tönkretenni a világot. (Hogy a háttérhatalomnak miért jó, ha tönkremegy az összes ország, azt nem értem.) Sokan mondják, hogy ők egy olyat sem ismernek, akinél súlyos lefolyása volt a betegségnek, tehát nincs is ilyen ember.

De van olyan is, aki a saját szemének sem hisz. Nem egy és nem két olyat olvastam, hogy valaki ismerőse/rokona saját lábán ment ki a mentőautóhoz, majd napokkal, egy héttel később meghalt, mire a következtetés nem az, hogy ez egy alattomos, veszélyes vírus, hanem az, hogy az ismerőst/rokont megölték a kórházban. Teljesen szándékosan, gonoszságból.

Engem ez azért megijeszt. Ez a következtetés. Az, hogy sokan akkor sem hiszik el, ha saját szemükkel látják.

Megjegyzések

  1. Akkor elmesélem, hogy az egyik ismerősöm - nem egy ostoba fajtából való, tanult, egyetemet végzett emberről van szó - azt mondta, hogy azért van ez a helyzet, mert a vírus egy nagyon okos, és most tudja, hogy túlszaporulat van a földön, és ezért írtja az embereket......
    Erika

    VálaszTörlés
  2. Ma hallgattam egy podcastet (Bátorságlabor - Pál Feri), amiben az hangzik el, hogy ezek az emberek elakadtak a gyászfolyamatban (ami a régi életünk elvesztésére vonatkozik), és még mindig a tagadásnál járnak.. Ezért jönnek elő ilyen elképesztő ötletekkel.
    Ha ezt mantrázom, kevésbé bosszantanak. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megpróbálom én is mantrázni. Elsőre úgy érzem, ez használna :)

      Törlés
  3. Én is valami olyasmire gondolok, hogy segít az embereknek, ha abban a hitben tartják magukat, hogy ez nem létezik, sokkal kisebb a baj, mint ahogy mondják, velük ez nem történhet meg... Lehetséges, hogy túlszorongom a kérdést, mert amit lehet, megteszek, többet nem tudok, de állandó, folyamatos vita van abból a családomon belül, hogy vannak, akik még mindig nem képesek internalizálni, hogy hogyan kell hordani a maszkot, nem udvariatlanság, ha megkérjük az elkerülhetetlen talàlkozások esetén a partnert, hogy ő is vegye fel. Az állandó válasz minden félelmemre, hogy legyen hitem, és elhangzott, hogy ha elkapjuk, akkor az azért lesz, mert bevonzom... És akkor itt feladtam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor lesz kire bökni, ha felütné a fejét a vírus a családban? (Ne üsse fel!) Nekem az a fura, hogy mennyire agresszívan tudnak nekiesni emberek a másiknak, például kiderül, hogy aki tart a vírustól, teszteltet, mert hátha tünetmentes hordozó, és hordja a maszkot, az egy agymosott idióta, aki mindent benyal, amit mond neki a tévé.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai