Az apa férfi, az anya nő

 Azóta is azon gondolkodom, vajon ezek tényleg azt hiszik-e, hogy ha két nő vagy két férfi nevel gyerek(ek)et, akkor egyikük a gyerek(ek)nek apa, a másik anya, tehát hogy az egyik nő az apa, ill. az egyik férfi az anya szerepét játssza. Ha tényleg ezt hiszik, az egyrészt tök vicces, másrészt ijesztő, harmadrészt felveti a kérdést, miért nem járnak utána annak, hogyan működnek ezek a dolgok. Segítek: ha valakit két nő nevel, akkor neki két anyukája van, ha meg két férfi, akkor két apukája, és az esetek nagy részében (azokban, amelyeket én ismerek, és amelyekről olvastam/hallottam) mindkettejük nőnek, illetve mindkettejük férfinak tartja magát*. Szívesen.


*Ez természetesen nem vonatkozik a transznemű párokra, akik vélhetően az új/választott nemük szerinti szülői szereppel azonosulnak, de ezt csak tippelem, ilyen párokat nem ismerek, vagy nem tudok róla.

Megjegyzések

  1. Borzasztó, hogy milyen sötétek, egyszerűen elképeszt az egész. Na meg, hogy mindezt kereszténységbe burkolják - tiszta középkor.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szomorú... Az is eszembe jutott már, hogy esetleg ők mégsem ennyire sötétek, viszont a híveiket ennyire annak tartják.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai