A látszat

A FB egyre többször dobta elém a BBC meg néhány másik brit csatorna ill. csoport oldalát, konkrétan egy brit sitcom jeleneteit. Azt hittem, ez a sorozat most megy, aztán rákerestem, és kiderült, hogy az 1990-es évek első felében adták, összesen 44 rész készült belőle öt év alatt, és mindegyik rész csak 30 perces. A dailymotionön fent is vannak a részek, úgyhogy lelkesen neki is feküdtem a Keeping Up Appearances ledarálásának. Jó, annyira nem darálok gyorsan, kb. kétnaponta egy részt van alkalmam megnézni :'D Viszont nagyon jólesik. Az első rész után kicsit csalódott voltam, de a másodikon már annyira nevettem, hogy Tomi, aki éppen a gyerekszobában németezett, megkérdezte, mi vicceset hallottam/láttam.

A történet Hyacinth körül forog, aki az ötvenes éveiben jár, és az a keresztje, hogy arisztokrata szeretett volna lenni, de sajnos nem annak született. Azért megpróbálja behozni a lemaradást, és igyekszik nagyon előkelőnek mutatkozni mások előtt - ő maga teljesen el is hiszi a saját alakítását, csak azok a fránya rokonok ne lennének, akik olyan messze esnek az arisztokráciától, amilyen messze csak esni lehet tőle.

Mutatok két videót, mindkettőben összevágott jelenetek láthatók. Hátha más is kedvet kap egy régi, de tényleg poénos sorozathoz.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai