Megint Flóra

Tomi találkozott délután egy haverjával, integettünk neki Flórával, mikor indult. Flóra többször megjegyezte, még lefekvéskor is: "apa elment".

A bölcsiből hazafelé hegedűszót hallottunk, hosszú percekig álltunk az épület előtt, hallgattuk. A gyerek egyből megállapította, hogy "zene", aztán megbeszéltük, hogy "valaki zenél". Ez a "valaki" tetszik neki. Délután mentünk vásárolni, sírást hallottunk az utcán, de nem láttuk, ki sír. Flóra: "Valaki sír. Valaki." Ehhez szét is tárja a karját, jelezvén, nem tudjuk, ki az.

Játszótérre mentünk, Tomi nem jött, integettünk neki. Flóra a sokadik csúszás után nekiállt figurázgatni, és mindenféle veszélyes mutatványokba vágott volna bele a csúszda tetején, én meg rámutattam a rúdra, amit amúgy fogni szokott, amíg leül, és mondtam: "Inkább abba a rúdba kapaszkodj." Azonnal körbenézett a parkban, és már kiabált is: "Tomi! Tomiii!" Merthogy "abba" helyett ő azt értette, "apa", és azt hitte, mégis lejött az apja :) Amúgy persze apának hívja, csak ritkán tomizik.

Elmentünk a boltba*, futott a kosárhoz, mondogatta, hogy Ola, Ola. Elvettem egy gurulós kosarat, ő húzta. Mindent ő pakolt bele, és ő is vette le a polcról, amit elért. A kasszánál ő érintette a terminálhoz a kártyámat, és a szatyorba ő pakolt be mindent. Csak két random dolgot próbált betenni a kosárba, és simán elfogadta, mikor mondtam, hogy olyat most nem veszünk. Annyira aranyos egy két és fél éves kisgyerek egy ilyen kosárral, hogy az nem is igaz. És nagyon büszke vagyok rá.

Kapott egy kulacsot aputól, apu vette, és ő is adta oda a gyereknek. Azóta Flóra minden iváskor elmondja: "Papa kap", vagyis a papától kapta.

Egyik nap sokáig készült rá egy amúgy rövid tevékenységre, én meg pár perc várakozás után megkérdeztem, kábé mikor fog rá sort keríteni. Azóta, ha várni kell rá, és megkérdezem, mikor fogja csinálni ezt vagy azt, következetesen az a válasz: "kábé".


*Ahol már csak rajtam volt maszk - nem könnyű eldönteni, hogy én vagyok túl parás, vagy a többiek nagyon bátrak. Tegnaptól megszűnt a maszkhordási kötelezettség, teszem hozzá.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai