Nagyhét

Viszonylag kevéssé van húsvéti hangulatom, mert rossz így, hogy nem mehetünk haza, nem lehet találkozni a családommal, de ha arra gondolok, hogy Flórának izgalmassá kell tenni az ünnepet, mert az olyan szép, amikor a szépen, tavasziasan feldíszített lakásba befut a húsvéti nyúl*, akkor azért megjön a kedvem. Már mondogatjuk neki egy ideje, hogy majd jön, és biztos hoz neki is valamit, és milyen izgalmas lesz megkeresni, hová rejtette, ő meg mindig nagy komolyan bólogat, hogy "jaaa, jaaa". A héten minden nap olvasunk húsvéti, vagy legalábbis nyulas mesét is. Én közben végére értem a tavaszi nagytakarításnak, már csak a díszítés a közös kézműveskedés van hátra. Csütörtökön és pénteken szabadságon leszek, mert fel kell élni az összes szabadságot a Kurzarbeit** előtt, szóval azért több időnk lesz akkor már, bár egy kicsit fogok dolgozni***, és fordítani így is kell. De azért várom, így a karantén közepén is könnybe lábad a szemem az öt nap szabadság gondolatától. De király lesz!


*Ez egy vallási ünnep, tudom, konkrétan a legnagyobb a katolikus vallás számára. Mindig meg is szoktam emlékezni arról, miről is szól ez az ünnep a vallás számára, Flórának is elmeséltem eddig minden évben, és mindig el is fogom, és ennyi. A húsvétban a tavaszt, a virágokat, a készülődést, a díszítést, a sonkát és a főtt tojást, a mustárt és tormát, valamint a húsvéti nyulat szeretem.
**Max. 3 hónapig minimális óraszám, de minimum az eredeti 10%-a, a fizetés esetemben az eredeti 90%-a, ebből 10%-ot a cég ad, a többit az állam. Még nincsenek konkrét infók, csak azt jelentette be a főnök múlt héten, hogy ez lesz, és fokozatos lesz az átállás, mindig átjelentik ilyenre azt, akinek már kifutott a csoportja, így én arra számítok, hogy az elsők között leszek, mert a leállás első hetében volt a csoportom utolsó hete, azóta helyettesítek.
***Minden este küldöm a másnapi feladatokat a csoportnak, és bár megpróbálom szerdán összerakni a pénteki órát is a csütörtöki mellett, de lehet, hogy lesz még vele feladat, plusz a házit, amit küldenek, meg kell nézni, mert akkor tudnak haladni a másnapi adaggal, ha tudják, jó-e, amit előzőleg csináltak.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai