Házhozszállítás

Nem tudom, otthon hogyan megy ez, de itt elég idegesítő tud lenni.

Múltkor rendeltem mágneses heti tervezőt az Amazonon, hogy mindig szem előtt legyen, Tomi melyik nap hol és mikor dolgozik (két munkahelye van, mindkettőnél heti beosztás szerint megy a móka). Vártam, vártam, nem jött. Pár nappal az ígért határidő után megnéztem a rendelések között a csomag státuszát. A következő állt ott: kézbesítve 10:44-kor, aláírta Herr Stumm. Megnéztem a kapuban a csengőket, bent a postaládákat és az első két szinten az ajtókat, sehol sem szerepelt ez a név, meg azért csak bosszantott, hogy még nekem kell nyomozni, kihez adták be a csomagomat. Na, írtam is az eladónak, hogy egyrészt nincs kiírva Herr Stumm neve, másrészt 10:44-kor itthon voltam. Azt válaszolták, gyakran kapnak panaszt arra vonatkozóan, hogy a kézbesítést végző cég kicsit hazudozik, és sokszor be sem csenget a futár, amúgy náluk van a csomag, visszavitték nekik, mert nem vettem át, és visszautalják a pénzemet, rendeljem meg újra. Gondoltam, aha, persze, inkább keresek olyan eladót, aki prime tagoknak ingyen szállít, mert az olyan csomagot legtöbbször a postás hozza, vele meg nem szoktuk megjárni*. Miután visszajött a pénz, meg is rendeltem a tervezőt máshonnan, és mivel lényegesen olcsóbb volt, mint az első helyen, még hozzácsaptam egy csomag táblafilcet is, legyen mivel írni rá. Mára ígérték, de egész nap nem jött, gondoltam, oké, ez nem jött össze, majd holnap. Délután elmentem itthonról egy órára, de Tomi itthon volt Flórával. Amikor hazaértem, benéztem a postaládába, és ott voltak a filcek, de nem találtam értesítőt, hogy menni kell valahová a tervezőért. Gondoltam, ez fura, mert ha a nagyobb csomagot beadta a futár/postás Tominak, a filcet miért dobta volna be. Na, akkor nem jött meg a tervező, kár. Felbattyogtam az emeletre, és látom ám, hogy ott figyel a doboz az ajtó előtt. Annyiszor olvastam már a panaszt, hogy bármit letesznek az ajtó elé, új mobilt, tévét, háztartási kisgépet, simán nem érdekli őket, ott lesz-e még, amikor hazaérsz/keresni kezded. De ezt értelmezni sem tudom, hogy itthon van Tomi, a futár/postás feljön az emeletre, eljut a lakásajtóig, majd nem becsönget/bekopog, hanem leteszi a csomagot, és elhúz.

Jó, nem akarok hosszasan mérgelődni, végül is nem veszett el a csomag, csak ez nekem annyira furcsa. Egy sarkon belül három csomagátvevőhely van, ahová a futárok leadhatják a kézbesítetlen csomagokat, és 200 méterre tőlünk itt a posta, ahol csak be kell rakni egy automatába, és 0-24-ben érte tudok menni. Nem értem, miért jó inkább a lábtörlőn hagyni. Ennyire már csak nem siet.


*Mondjuk ma máshol járhatott fejben, mert bedobta hozzánk, az X utca 1/2-be az Y utca 1/2 alatti lakos levelét.

Megjegyzések

  1. Dettó, szinte hetente van valami bosszúság. DHL a legrosszabb, rendszeresen hazugdálnak, hogy itt jártak, de nem voltam itthon (közben fel sem csengettek), sőt, újabban már értesítőt sem dobnak be, szerintem erre sem járnak, és a Paketshopba is volt, hogy potyára mentem, mert online beírta ugyan, hogy már ott a csomag, de csak másnap vitte oda...A porszívóm volt a csúcs, már visszavitték a központi raktárba, mert állítólag 2x sem voltam itthon, telefonáltunk, emaileket írogattunk, végül nagy kegyesen 2 ember hozta ki :D Az Amazon-nak a saját futárszolgálata egész jó, ők tényleg mindig feljönnek, meg hát a posta is, csak sajnos van pár hely, ahol nem lehet választani, hogy kivel szeretném kihozatni.

    VálaszTörlés
  2. Itt ez divat. A kutyakaját rendszeresen a zooplus-tól rendeljük. Be sem kopog, be sem csenget, mindig értesítőt dob be, hogy MÁSNAPTÓL elérhető a postán. Pedig lépcsőznie sem kell, nem emeleten lakunk, nem kellene semmi mást tennie, mint kopogni. Nem értem őket. Sok minden jobban működik, mint Magyarországon, de ez nem. :S

    VálaszTörlés
  3. Ezek annyira érthetetlen dolgok. Hogy lehet annyira rohanni, hogy akkor se érjen rá bekopogni, amikor nincs lépcsőzés meg semmi egyéb akadály? Amúgy ezt a tervezőt is a DHL (nem) hozta ki először, és teljesen vicces, hogy azt írja az eladó, igen, sok panasz érkezik rájuk, sokat hazudnak. De akkor miért kell velük szerződést kötni? Nem jobb neki is, ha odaér, amit felad, és a vásárló nem elégedetlenkedik? Vagy ennyire olcsók, hogy még így is megéri? Nem értem.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai