Elmélkedés 1.

Most már szinte minden nap találkozom azzal a véleménnyel, hogy a tehéntej ártalmas, nem szabad inni, az ember nem tudja megemészteni (én meg tudom, hmm), és különben is természetellenes meginni, mert mondjunk még egy állatot az emberen kívül, amelyik más állatfaj tejét issza, na ugye. Én meg csak pislogok, mert akkor mondjunk még egy állatot az emberen kívül, amelyik megfőzi-süti a kaját. Akkor ez azt jelenti, hogy főzni-sütni természetellenes, és innentől kezdve ejtsem el magam a csirkét, majd rágcsáljam el nyersen? Vagy hogy van ez?

Megjegyzések

  1. Ez az aktualis divat.. nekem a kedvenc ervem, hogy "nem azert termel a tehen tejet, hogy azt megigyuk, mert o a borjanak szanja".
    Ezzel szemben a tyuk nekunk tojik, a sertes nekunk hizlalja a sonkajat, a paradicsom csakis azert erik be, hogy a gyomrunkban landoljon.. Tovabba nehanyan (mint te es en is) meg mindig sikeresen emesztunk laktozt. :D Ha elmulna ezen kepessegem, akkor laktaz enzimet fogyasztva ennek tovabb ugyanigy. Na de sebaj, tobb kakao, turo rudi, korozott es sajt marad nekunk a tej-utalok miatt ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg ez is fura, hogy nem nekünk szánja a tehén a tejét, miközben semelyik növény és állat nem szán nekünk semmit, csak mi elveszünk ezt-azt. Igazad van, több kakaó és rudi marad nekünk, tiszta haszon :)

      Törlés
  2. Valóban elég nagy a felhajtás a tej körül. Hosszú évekig nem is tudtam, h van olyan, aki nem bírja a tehéntejet, olyant is csak elvétve láttam, aki nem szereti. Nálunk édesanyámnak három hétig volt teje hirtelen jött családi tragédiák miatt, szóval ahogy elapadt, onnantól én tehéntejen nőttem fel. Most is macskabenzinen élek. Alap, mint Deménynek a töpi:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 30 Anyu odaadta azt a csecsemőgondozási kézikönyvet, amit ő használt velem, és az már talán három hónapos korban javasolja a tehéntej bevezetését, először negyedes, aztán feles tej formájában. Ez már meredeknek tűnik, de 30 éve ezt mondták a szakértők, és nem tudunk olyanról az ismerősi körben, hogy valakinek baja lett volna tőle.

      Olyat ismerek, aki nem bírja a tejet, a simát én sem mindig, amióta Flóra megvan, csak nem hiszem, hogy ez lenne az általános. Az meg fura, amikor mindenkit megpróbálnak meggyőzni róla, hogy a tej rossz.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai