Flóra első esküvője

Vagyis Esztié, és csodaszép volt (a menyasszony is :) ). Nagyon jól sikerült a díszítés, gyönyörű volt a környezet (Lillafüred), és a hangulat is szuper volt.

Hosszas tárgyalások után győztem meg Tomit, hogy elmehessünk Flórával - ő nem tudott jönni, dolgoznia kellett.

Péntek reggel vonattal felmentünk Pestre: Flóra egész úton meg sem nyekkent, nézelődött, szopizott, aludt. Életében először látta a szüleim lakását: egész nap vigyorgott, nagyon örült a nagyszüleinek, valamint a hálószobában a csillárnak és az azon lógó mindenféléknek, meg a konyhában a szélcsengőnek. Még este sem sírt, pedig itthon azért szokott, és fáradtságnak semmi jelét nem mutatta.

Szombaton az egyik meghívott házaspár vitt minket kocsival Lillafüredre: Flóra az első pár percben sírdogált egy kicsit, aztán félút után megálltunk, mert a többiek éhesek voltak, és induláskor a gyerek megint sírt kb. öt percig, de a csörgő meg az éneklés megnyugtatta. A többi időben aludt.

Esküvő: a szertartást végigaludta, a fotózás és a csokordobás közben aludt, aztán jelezte, hogy éhes, evés után hordozóban levittem a vacsorára, és azt a megállapodást kötöttem vele, hogy ő evett, én is szeretnék, és ha a vacsora után már nem szeretne lent lenni, rögtön felmegyünk aludni. Így is lett, egészen 10-ig aludt rajtam, csak akkor szólt, hogy ennyi lassan elég lesz, és akkor azonnal elköszöntem, mert megígértem neki. Evés után még vigyorogni is volt ereje, és noha a buli eléggé hallatszott a szobánkban is, csak az első két számnál csodálkozott, aztán tudomásul vette a helyzetet, simán elaludt, mint itthon szokott a teljes csendben, és bár egy kutyaugatásra felnyöszörgött, a csitításra visszaaludt. Másnap 5-kor kelt, amit kicsit korainak éreztem, de érthető volt, mert sokkal világosabb volt a szobánk, mint itthon. (És egyébként nagyon tetszett a szállás is, szép volt a szobánk, és minden volt benne, amire csak szükségünk lehetett.)

Vasárnap hazakocsikáztunk: Pesten ébredt fel, az utolsó tíz percből kb. hármat sírt. Délután jöttek hozzá a családunk barátai, aztán a dédszülei is, és Flóra végig vigyorgott mindenkire, nevetgélt, beszélgetett. Estére megfájdult a hasa, de szerencsére tudtam rajta segíteni, így simán aludt éjjel.

Hétfőn hazavonatoztunk: fájt a hasa, így kicsit nyűgös volt az úton, de semmi durva nem történt, csak többet kellett szoptatni, mint amikor nincs semmi baja. Itthon nagyon örült az apjának, és hatalmasat aludt.

Igazán jófej, stramm csaj, nagyon büszke vagyok rá.

Megjegyzések

  1. <3<3<3 Köszönöm, hogy jöttetek, és köszönöm Flórának, hogy ilyen jól viselte a sok kalandot! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai