Szelektív emlékezet

Gyerekkoromban nagyon szerettem a híradót, minden este megnéztem. Vannak hírek, amikre most is emlékszem, pl. arra, amikor 1997. augusztusában bemondták, hogy Diana hercegnő meghalt. Ehhez képest érdekes, hogy a Fenyő-gyilkosságra nem emlékszem, pedig tuti, hogy hetekig minden este téma volt. Persze hallottam már az esetről, de nincs emlékképem arról, hogy erről beszélnek a tévében. Érdekes, mert ez fél évvel Diana halála után történt, tehát nem lehettem túl kicsi ahhoz, hogy megmaradjon.

Megjegyzések

  1. szerintem ez azért lehet, mert hosszútávon azokra a dolgokra emlékszünk tűélesen, amikhez erős érzelmi töltet kapcsolódik... gyanítom, hogy Dianát jobban kedvelted, mint az ismeretlen Fenyőt :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az biztos, hogy Dianát szerettem, mégpedig azért, mert anyu is :) Csak fura, mert ebből az időből több balesetre és bűntényre is emlékszem, amiket csak azért raktározhatott el az agyam, mert meglepődtem rajtuk. Érdekes, hogy ezen kevésbé.

      Törlés
    2. Erdekes, en kb. ebbol az idoszakbol 3 dologra emlekszem, persze a maganeletieken tul, es nagyjabol egyidosek lehetunk. Az egyik Diana, a masik Zambo Jimmy, a harmadik a terrortamadas. Szeptember 11.-t ertem, akkor egyedul voltam itthon, es nagyon megijedtem, pedig nem voltam mar nagyon kicsi, de hogy a masik ket esemeny miert maradt meg ennyire... Egyikukhoz sem kotott semmi erzelmileg, a csaladom meg tavolrol sem nevezheto rajongonak, es megis.

      Törlés
    3. Én is emlékszem ezekre is, arra is, mit csináltam, amikor meghallottam, mire gondoltam, kivel beszéltem meg. Na és az megvan, amikor a Kacsameséket megszakítva jelentették be Antall József halálát? :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai