"Erzsi, a sas"

Kb. Flóra születése először ragadta meg valami nem vele kapcsolatos a figyelmemet, gyorsan fel is jegyzem.

Szóval van ez az Elizabeth Swaney, aki magyar színekben indult a téli olimpián síakrobatikában, azon belül félcsőben. Ez volt a mutatványa:


Itt leszögezem, hogy nekem ez sem menne, lehet, hogy ha simán végigcsúsznék a lejtőn, akkor is ki tudnám törni a nyakam, annyira nem tudok síelni (hacsak meg nem tanultam titokban abban a kb. 23 évben, amióta nem volt léc a lábamon).

Összehasonlításképpen itt az olimpiai bajnok produkciója:


Kétféle vélemény született Elizabeth Swaneyről ezek után: 1. tök jófej, igazi troll, és igaza is van, hogy kihasználta a bénán kitalált kvalifikációs rendszert, és megvalósította az álmát, azt, hogy egyszer olimpikon legyen, illetve 2. egy gyökér, aki megcsúfolta az olimpiai eszmét.

Szerintem sincs semmi baj azzal, hogy odament, mert saját pénzén csinálta, és mindenféle csalás nélkül kvalifikálta magát - azért sikerülhetett neki annak ellenére, hogy nyilvánvalóan semmit sem tud, mert összesen sincs annyi versenyző ebben a sportágban a világon, mint amennyi kvalifikálhatja magát az olimpiára. Nem vette el az indulás lehetőségét senkitől, innentől lelke rajta.

Másrészt viszont azt mondta egy interjúban, hogy ő nem trollkodott, nem poénnak szánta a szereplését, ő mindig a legjobbat igyekszik nyújtani, és hát neki most ez a legjobb, mert még nem tart ott, hogy olyan komoly trükköket csináljon, mint a többiek. Az baj. Ha nem tartok azon a szinten, ami elvárható egy olimpián, akkor van bennem annyi önkritika, és tisztelem annyira az olimpiát meg a többi versenyzőt, hogy nem megyek oda. Nem is próbált meg kunsztozni, egyszerűen végigcsúszott a pályán, azért nem állíthatja teljesen őszintén, hogy ő a tőle telhető maximumot nyújtotta. Meg kicsit antipatikus az is, hogy addig keresgélt, amíg végre talált egy olyan madár országot, mint a miénk, amelyiknek az olimpiai bizottsága utána sem néz, milyen versenyzőket küld ki egy világversenyre, és felvetette magát az olimpiai csapatba.

Amúgy született a témában egy elég vicces komment: "biztos minden fordulónál mondta a sisak alatt, hogy HOPP."

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai