Az ekcémám

Régóta megfigyelhető, hogy hidegben (értsd: 10 vagy annál kevesebb fokban) kireped a kezem, olyan száraz lesz, mint a rinocérosz bőre, és dől a repedésekből a vér, úgy nézek ki, mint aki összevagdosta magát. Nyolc éve voltam bőrgyógyásznál, mert el kellett menni ahhoz, hogy a gimiben taníthassak*, és akkor közölte az orvos, hogy ez ekcéma, annak is nagyon csúnya. Adott is rá kenőcsöt, aztán azóta sok mindent kipróbáltam, és főleg a kakaós sheavaj meg a gyógyszertár saját kotyvasztású krémje szokott segíteni.

Január elején is rendesen ki volt már repedve a kezem, kellemes meglepetés is volt, hogy a PIC-en használt fertőtlenítő, amivel napjában tucatszor kentük be a kezünket, egy hét alatt helyrehozta a dolgot, és majdnem olyan puha lett a bőröm tőle, mint Flóráé. Aztán feljöttünk a sima csecsemőosztályra, ahol másmilyen fertőtlenítőt használjuk, de ezzel is napjában tucatszor kenjük be a kezünket - egy hét alatt úgy szétrepesztette a kezemet, mint még soha semmilyen hideg, és a nem szétrepedt részekről meg pereg a bőr :D

Mivel a lenti fertőtlenítőben Panthenol volt, az rántotta helyre a kezemet, vettem olyan kenőcsöt, plusz használom a patika saját kotyvasztású krémjét, és bízom benne, hogy előbb jön helyre a kezem, mint ahogy elkophatna.

*Elég vicces/elborzasztó élmény volt: odamentem nagykabátban, amit le se vetetett velem az orvos, csak megkérdezte, van-e fertőző betegségem vagy kiütésem, mondtam, nincs, mire kiállította erről az igazolást. Wow. Bár tényleg nem volt, de azért úgy éreztem, csak jobb lenne, ha vetne rám egy pillantást, és saját szemével győződne meg arról, hogy gyerekek közé mehetek.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai