Ügyintézés

Apu kiderítette, hogyan lehet neten intézni egy otthoni ügyemet, mert még sokára jutok el Pestre, ez meg sürgős. Aztán jöttek az akadályok.

A nyomtatványt csak és kizárólag ÁNYK-val lehet kitölteni és leadni, az nem megoldás, hogy Wordben kitöltöm, majd e-mailben elküldöm, biztos túl egyszerű lenne. Az ÁNYK ott van a gépemen, de tavaly töltöttem le, hogyan is gondolhattam, hogy meg fog nyílni. Megpróbálom az Ügyfélkapun keresztül megint letölteni, de Java kell hozzá. Megpróbálom letölteni a Javát, de az közli, hogy Firefox alatt nem fog ám nekem futni. Miért is képzeltem, hogy fog? Letöltöm a Chrome-ot, abban letöltöm a Javát, ami közli, nem fog ám működni Chrome alatt.

Ekkor kicsit ideges leszek.

Csakazértis megnyitom, jé, mégis fut. Letöltöm az ÁNYK-t, jé, települ és elindul. Letöltöm a kérdéses nyomtatványt, megnyílik az ÁNYK-ban, bepötyögöm az adatokat, végre. Megjelölöm beküldésre, majd a beküldés Ügyfélkapun keresztül opciót választom. Adjam meg a felhasználónevem és helszavam. Megadom. Itt megáll a tudomány, tíz percig teker a belépés. Megszakítom, újraindítom. Megint tíz percig teker.

Ekkor kicsit ideges leszek.

Belépek a böngészőben az Ügyfélkapura, azon keresztül az új értesítési tárhelyre, majd a feladáshoz odahúzom az elküldendő nyomtatványt. Nem lehet elküldeni, nem megfelelő a formátum. Mit is képzeltem? Vissza az ÁNYK-ba, megint megpróbálom beküldeni.

Beküldődik, visszaigazolás is jön.

Nettó egy óra az életemből a tíz perc helyett, amennyinek reálisan rá kellene mennie.

Úgy képzelem el, szempont, hogy minél körülményesebb és használhatatlanabb legyen az online ügyintézés, talán külön munkaerő is van, akinek ennek biztosítása a feladata.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai